Veel voorkomende vragen

PRAKTISCH – STARTEN MET YOGA

Ik ben niet lenig. Is yoga wel iets voor mij? Ben ik niet veel te stijf?

Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te kunnen beoefenen, yoga maakt lenig. Als je vrij stijf bent, is het zelfs heel goed om yoga te doen. Wie geregeld yoga doet, wordt sneller lenig.

Het is de eerste keer dat ik yoga beoefen. Met welke les start ik best?

Easy Flow en Yin yoga zijn een stuk rustiger dan Vinyasa yoga. Hatha yoga &amp Vinyasa Basic Yoga liggen ergens tussen in. Bij Saja Yoga kun je verschillende yogastijlen beoefenen en die zullen niet allemaal bij jou passen. Gun jezelf de tijd om uit te zoeken welke stijl het beste bij jou past. We werken met losse beurten en beurtenkaarten, waardoor je niet vast zit aan een bepaalde yogales of yogaleraar. Zo kan je zelf bepalen aan welke lessen je het liefste deelneemt. Door ervaring leer je. “You don’t have to be great to start, you have to start to be great.” Lees de pagina “stijlen” om wat meer info hierover te verkrijgen.

Wat moet ik meebrengen?

Draag gemakkelijke fitnesskledij. Je kan een yogamat uit de studio gebruiken, maar we moedigen iedereen aan een eigen yogamat mee te brengen, omwille van een betere hygiene voor jezelf.

Kan ik eten voor de les? En wat drinken?

Het is het beste om 2 tot 3 uur voor de les niets meer te eten. Eventueel kun je een flesje water meenemen maar we raden je aan om te drinken voor en na de les, niet tijdens.

Kan ik yoga volgen als ik zwanger ben?

Yoga doen als je zwanger bent kan er voor zorgen dat je je hele zwangerschap fit en gezond voelt. Het is jou taak om goed naar je lichaamssignalen te luisteren en deze steeds te respecteren. Laat de lesgever ook altijd weten dat je zwanger bent dan kunnen we helpen en opties geven waar nodig.

Zijn de lessen in het Nederlands?

Lessen worden in het Nederlands of Engels gegeven, afhankelijk van de leerkracht en de leerlingen. Wanneer er één of meerdere personen anderstalig zijn, kan de les in het engels gegeven worden.

Moet ik mij op voorhand inschrijven voor een les?

Sinds Corona maatregelen hoort iedereen zich op voorhand in te schrijven voor een les. We werken op dit moment enkel met voorafgaande inschrijvingen en betalingen. Je kan je tot een uur voor de les inschrijven en je kan je les kosteloos tot 4 uur ervoor terug annuleren. We vragen van op tijd te komen naar een les, zodat deze ongestoord van start kan gaan en je voldoende tijd hebt om je te installeren.

Wat is een Special Class?

Special Classes zijn lessen die maar af en toe worden gegeven op bepaalde data, zoals bv Yoga Nidra, Blindfold Yoga, Meditatie,etc
Je komt gewoon naar de les zonder op voorhand in te schrijven en de tarieven zijn hetzelfde als de gewone lessen.

Kan ik mijn auto parkeren aan de studio?

We promoten uiteraard om zoveel mogelijk met de fiets te komen indien mogelijk. De klantenparking van De Smidse bevindt zich in de Vaartstraat 94 (bovengronds, links van de residentie). Je toont je ticket aan de leerkracht en dan krijg je een gratis korting voor de duur van de les.