BREATHWORK 25 uur Yoga alliance Certified  @Saja Yoga Loft Herent Joachim Meire
Datum:  3 & 4 Feb 2024 - 2 & 3 Mar 2024
Lesuren: Zaterdag: 10:00 – 16:00 Zondag: 10:00 – 16:00
Prijs: €515 (incl BTW)
Gesproken taal tijdens de TTC: Nederlands (Eventueel Engels als de vraag groot zou zijn.)
Locatie: Saja Yoga Loft, Schoonzichtlaan 43, 3020 Herent

Breathwork is een mix van traditionele (pranayama) en moderne ademhalingsoefeningen. De impact van de oefeningen voel je meteen en hebben een biochemische, biomechanische en psychologische invloed op lichaam en geest. Breathwork bevordert slaap, emotionele welzijn, immuniteit, focus, performance en fysieke balans. Sommigen ervaren ook een diepgaande spirituele ervaring tijdens het ademwerk. Breathwork biedt een toolbox van ademhalingsoefeningen die je overal en ten alle tijde kan doen bij stress, angst of wanneer er nood is aan een mentale shift of performance enhancement.

METACOGNITIE
Verkeerd ademhalen, oorzaak van vele fysieke en mentale gezondheidsproblemen, is meestal een aangeleerd patroon. De technieken van metacognitie vormen een belangrijke tool om het patroon van een verkeerde ademhaling te doorbreken. Wetenschappelijk is er een directe link tussen ademhaling en onze aandachtscapaciteit. Metacognitie is het vermogen om bewust cognitieve processen (gedachten, emoties, gevoelens) te observeren, reguleren en aan te passen. Het bewust worden van functionele en disfunctionele patronen helpt om ons volledige potentieel aan te spreken en om succesvoller in het leven te staan. Bewust ademhalen en meditatie zijn belangrijke metacognitieve oefeningen van Breathwork om het autonome zenuwstelsel te biohacken waardoor chronische stress op termijn verdwijnt. De fysieke en mentale gezondheid en immuniteit krijgen zo een boost en is bevorderlijk voor een lang, gelukkig en gezond leven.
RESPIRATOIRE FITNESS
In Breathwork leer je specifieke oefeningen om de ademhalingsspieren te versoepelen en te versterken. Hierdoor ga je op termijn terug efficiënt en functioneel ademhalen zowel in rust als tijdens het sporten. Het verstevigen en stretchen van de primaire ademhalingspieren en posturale spieren helpen om sportprestaties te verhogen en om rugproblemen aan te pakken.
BREATHWORK 25 uur Yoga alliance Certified.

VOOR WIE?
Deze cursus is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in ademwerk en pranayama, voor bewegingsdocenten uit elke discipline: yoga, fitness, CrossFit, Martial arts, maar ook voor diegenen die meditatie of lichaamswerk onderwijzen.
Deze cursus geeft je een goed begrip van ademhaling, het mechanisme ervan, de anatomie van het herstelsysteem, het belang van een goede ademhaling en de wetenschap erachter. Je leert je BREATHWORK ook aan anderen te onderwijzen.

WIE IS DE TEACHER?

Joachim is een internationaal erkende yogadocent en ademcoach. En toch heeft hij zelf ook gevoelige longen die hem ertoe noopten om zich te verdiepen in ademhalingstechnieken. Hij schreef eerder ‘Het No-nonsense Yoga boek’ en ‘Yoga met Evy’. Zijn recente boek ‘Adem’ is uitgegeven in april 2022.

Geruggesteund door de wetenschap en een paramedische bachelor bestudeerde Joachim een reeks ademhalingsoefeningen waarvan sommige teruggaan tot eeuwenoude yogatradities. Stap voor stap legt hij in het boek uit hoe je jezelf via adem kan trainen om beter om te gaan met bepaalde gezondheidskwalen. Groot voordeel: ademhalingsoefeningen kan je altijd en overal doen en de effecten zijn heel snel en duidelijk merkbaar!

Joachim geeft les vanuit een doorleefde ervaring, op een inspirerende manier en steeds met een vleugje humor.

Hoe schrijf je in?

Stuur een mailtje naar info@sajayoga.be  Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar voor deze training. Je krijgt binnen de 3 dagen een mailtje terug met de melding of je erbij bent. Eens ingeschreven vragen we je om binnen de week een voorschot te betalen van €250 om je inschrijving te bevestigen. Het resterende bedrag zal enkele maanden voor aanvang van de training opgevraagd worden. Wil je graag een factuur? Dat kan, stuur dan meteen je volledige facturatiegegevens mee. De facturen worden pas opgemaakt van zodra de TT begonnen is. Met het voorschot & het saldo bij elkaar geteld.

Annulatie procedure
Annuleer je zelf om eender welke reden: dan is er enkel terugbetaling mogelijk indien je plaats nog verder kan worden verkocht.  We rekenen dan automatisch een annulatie kost van €150 aan.

ROOTS OF PRANA VINYASA YOGA 21 uur Yoga alliance Certified @Saja Yoga Loft Herent 
Datum: 
11 - 12 - 13 oktober 2024
Lesuren: Zaterdag: 10:00 – 18:00 (1u middagpauze)
Prijs: €345 EARLY BIRD tot 15 maart 2024 €425 full price
Gesproken taal tijdens de TTC: Nederlands (Eventueel Engels als de vraag groot zou zijn.)
Locatie: Saja Yoga Loft, Schoonzichtlaan 43, 3020 Herent

Roots of Prana Vinyasa YogaWil je oorsprong en basis leren van Prana Vinyasa Yoga? Alles weten over Prana en invloed op je leven en yoga practice? Lesgeven met gevoel en meer diepgang?

Grow from a stable foundation! In deze module leggen we de basis en leren we de belangrijkste bouwstenen van het levende vinyasa-systeem Prana Vinyasa®. 

Kijk verder dan de anatomie van de asana maar voel daarentegen de energie stromen ook wel bekend als EMBODIMENT of SOMANTICS. Belichaam de energetische stroom van yoga op en naast de mat, verdiep je beleving en leer authentiek te delen met je studenten.

Gebaseerd op de leer van Krishnamacharya’s lineage, Tantra, Ayurveda, Bhakti en Somatics, en gefinetuned door Shiva Rea. Prana Vinyasa is een beleving, een dans, een diep voelen. Iets wat wij als westerse yogabeoefenaars zo vaak verliezen en zeker als je kijkt naar je studenten in de les.

Met deze stijl van yoga haal je hen uit hun hoofd en in hun lichaam, en geef je hen de kracht om zelf te beslissen wat goed voelt voor hen in de fysieke beleving van Yoga.

Wat mag je verwachten?

Prana Vinyasa is een beleving, een dans, een diep voelen. Iets wat wij als westerse yogabeoefenaars zo vaak verliezen en zeker als je kijkt naar je studenten in de les. Met deze stijl van yoga haal je hen uit hun hoofd en in hun lichaam, en geef je hen de kracht om zelf te beslissen wat goed voelt voor hen in de fysieke beleving van Yoga.

5 Bewegingen van Prana

5 Bewegingen van Prana als hulpmiddel om de flow te zien, te voelen en aan te leren

3 Part Vinyasa System

Vaak denken we dat er geen systeem of vaste structuur in Vinyasa zetten. Kennis van 3 part Vinyasa brengt

gelaagdheid in je lessen en nodigt je studenten uit om te voelen!

Energetic Alignment

Energetic Alignment (alignment in de flow) is wegstappen

van anatomische termen maar is een manier van uitlijning aanleren die elk lichaam ondersteund van de stijve loper tot de superflexibele danser. Zo maak je je lessen héél inclusief.

Geschiedenis van Prana Vinyasa

Geschiedenis van Prana Vinyasa Yoga, leer over het verleden, heden en toekomst van deze innoverend vinyasa stijl.

De stijl: Prana Vinyasa Yoga

PRANA VINYASA FLOW®, ontwikkeld door Shiva Rea, Een stijl van yoga waarin je op het ritme van je ademhaling heel bewust en vloeiend beweegt tussen en in de diverse houdingen. We gaan uit van Prana, de onderliggende energie in je lichaam, die we laten stromen door gebruik te maken van de energie binnen de houding.

Het leven is continu in verandering, in beweging. Sommige dagen heb je meer rust nodig en sommige dagen wil je meer uitgedaagd worden. Prana VinyasaTM helpt je die balans, die we van nature zoeken, te vinden. In deze creatieve dynamische stijl bewegen we in een ritmisch tempo door de diverse houdingen heen. Er is ruimte om jezelf uit te dagen, je fysieke en soms ook mentale grenzen op te zoeken waarbij respect voor jezelf en lichaam altijd het uitgangspunt is.

Wat krijg je?

● 3 dagen vol met ervaring en voelen ● Elke dag starten we met een fijne Prana Vinyasa flow  ● Theorie& praktijk in een leuke mix
● Manual ● 21hr Yoga Alliance Certificaat

Hoe schrijf je in?
Stuur een mailtje naar info@sajayoga.be  Er zijn 24 plaatsen beschikbaar voor deze training. Je krijgt binnen de 3 dagen een mailtje terug met de melding of je erbij bent. Eens ingeschreven vragen we je om binnen de week een voorschot te betalen van €180 om je inschrijving te bevestigen. Het resterende bedrag zal enkele maanden later opgevraagd worden. Wil je graag een factuur? Dat kan, stuur dan meteen je volledige facturatie gegevens mee. De facturen worden pas opgemaakt van zodra de TT begonnen is. Met het voorschot & het saldo bij elkaar geteld.
Annulatie procedure:
Annuleer je zelf om eender welke reden: dan is er enkel terugbetaling mogelijk indien je plaats nog verder kan worden verkocht.  We rekenen dan wel een annulatie kost van €100 aan.

Over Nele: Nele Van Poucke, E-RYT 500, YACEP Yoga Alliance. Blond, klein via stuk, maar vol power: dat is Nele in een notendop.

Als yogadocente heeft ze het unieke talent om perfect aan te voelen wat haar studenten nodig hebben. De ene keer neemt ze je mee tijdens een rustige en meditatieve flow, de volgende dag daagt ze je uit om spelenderwijs je grenzen op te zoeken én die vooral te respecteren. Als ze voelt dat de klas het aankan, wringt ze haar lichaam in uitdagende poses: een uitnodiging om vooral zélf ook te proberen en te spelen, want inspireren is haar levensmissie.

Haar stijl? Prana Vinyasa. De kneepjes van het vak leerde Nele van niemand minder dan Shiva Rea, die ze sinds 2010 regelmatig assisteert in India, Mexico, Santorini, Los Angeles en Londen. Vandaag blikt ze terug op meer dan 19 jaar ervaring én organiseert ze Yoga Opleidingen. Tijdens deze Nederlandstalige trainingen inspireert ze yogi’s om hun practice te verdiepen, en laat ze hen evolueren tot ervaren, deskundige docenten. Meer info: www.schoolofvinyasa.be

YIN YOGA TEACHER TRAINING  @Saja Yoga Loft Herent
Karen Vanlangendonck
Datum:  2 weekends. Nog een nieuwe datum vast te leggen voor 2025....
Lesuren: 09:30 – 17:30 (1u middagpauze)
Locatie: Saja Yoga Loft, Schoonzichtlaan 43, 3020 Herent
200HRS. YOGA TEACHER TRAINING @Saja Yoga Loft Herent
Manoj Bhanot, Sanjeev Bhanot & the Yogalife team
Datum:  Nog een nieuwe datum vast te leggen voor 2024-2025
Lesuren: Friday: 19:00 – 21:30 Saturday & Sunday: 8:00 – 18:00
Gesproken taal tijdens de TTC: Engels
Locatie: Saja Yoga Loft, Schoonzichtlaan 43, 3020 Herent

Yogalife (RYS 200) offers Yoga Alliance registered Teacher Training Courses (TTC) in many locations all over the world. Yogalife believes in empowering Yoga students to take the role of responsible teachers and uncovering the natural teacher within.