21 UUR ROOTS OF PRANA VINYASA YOGA -  Yoga alliance Certified  met Nele Van Poucke
Datum: 
11 - 12 - 13 ocotber 2024
Lesuren: 10:00 - 18:00 (1 uur lunch pauze)
Prijs : €345 EARLY BIRD tot 15 maart 2024 (Je betaald enkel een voorschot van 180€ om je inschrijving te bevestigen); €425 full price
Gesproken taal: Nederlands (mogelijks Engels als er vraag naar is)
Locatie: Saja Yoga Loft, Schoonzichtlaan 43, 3020 Herent

Wil jij de oorsprong en basis van Prana Vinyasa Yoga leren? Wil je alles weten over Prana en de invloed ervan op jouw leven en je yoga practice? Wil je lesgeven of les volgen met gevoel en meer diepgang?

In deze training leggen we de basis voor een stabiel fundament en leren we de belangrijkste bouwstenen van het vinyasa systeem Prana Vinyasa®.

In deze training kijken we verder dan de anatomie van de asana, we leren in plaats daarvan de energie te voelen stromen, ook wel bekend als EMBODIMENT of SOMANTICS. Belichaam de energetische stroom van yoga op en naast de mat, verdiep je ervaring en leer authentiek te delen met je studenten als leerkacht of voel dieper als student.


WAT KUN JE VERWACHTEN?
Prana Vinyasa is een ervaring, een diep gevoel. Iets wat wij als westerse yogabeoefenaars kunnen verliezen. Met deze yogastijl leer je uit je hoofd komen en meer in je lichaam voelen;  5 bewegingen van Prana;  5 bewegingen van Prana als hulpmiddel om de stroom te zien, voelen en leren;  3-delig Vinyasa-systeem;  We denken vaak dat er geen systeem of vaste structuur is in Vinyasa. Kennis van 3-delig Vinyasa brengt lagen in je lessen en nodigt je leerlingen uit om te voelen.;  
Energetische afstemming (afstemming in de stroom) is wegstappen van anatomische termen, maar het is een manier om uitlijning te leren die elk lichaam ondersteunt, van de stijve hardloper tot de superflexibele danser. Zo maak je je lessen zeer inclusief.;  Geschiedenis van Prana Vinyasa;  Geschiedenis van Prana Vinyasa Yoga, leer over het verleden, heden en de toekomst van deze innovatieve vinyasa-stijl.

STIJL: Prana Vinyasa Yoga

PRANA VINYASA FLOW®,
ontwikkeld door Shiva Rea, Een yogastijl waarbij je heel bewust en vloeiend beweegt tussen en in de verschillende houdingen op het ritme van je ademhaling. We vertrekken vanuit Prana, de onderliggende energie in je lichaam, die we laten stromen door gebruik te maken van de energie binnen de houding.

Het leven is continu in verandering, in beweging. Sommige dagen heb je meer rust nodig en sommige dagen wil je meer uitgedaagd worden. Prana Vinyasa helpt je die balans, die we van nature zoeken, te vinden. In deze creatieve dynamische stijl bewegen we in een ritmisch tempo door de diverse houdingen heen. Er is ruimte om jezelf uit te dagen, je fysieke en soms ook mentale grenzen op te zoeken waarbij respect voor jezelf en lichaam altijd het uitgangspunt is.

WAT KRIJG JE?● 3 dagen vol met ervaring en voelen ● Elke dag starten we met een fijne Prana Vinyasa flow  ● Theorie& praktijk in een leuke mix
● Manual ● 21hr Yoga Alliance Certificaat

VOOR WIE? Deze cursus is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in Prana Vinyasa, voor zowel yoga studenten als yoga leerkrachten. 

TEACHER? Nele, E-RYT 500, YACEP Yoga Alliance. Blond, klein via stuk, maar vol power: dat is Nele in een notendop. Als yogadocente heeft ze het unieke talent om perfect aan te voelen wat haar studenten nodig hebben. De ene keer neemt ze je mee tijdens een rustige en meditatieve flow, de volgende dag daagt ze je uit om spelenderwijs je grenzen op te zoeken én die vooral te respecteren. Als ze voelt dat de klas het aankan, wringt ze haar lichaam in uitdagende poses: een uitnodiging om vooral zélf ook te proberen en te spelen, want inspireren is haar levensmissie. De kneepjes van het vak leerde Nele van niemand minder dan Shiva Rea, die ze sinds 2010 regelmatig assisteert in India, Mexico, Santorini, Los Angeles en Londen. Vandaag blikt ze terug op meer dan 19 jaar ervaring én organiseert ze Yoga Opleidingen. Tijdens deze Nederlandstalige trainingen inspireert ze yogi’s om hun practice te verdiepen, en laat ze hen evolueren tot ervaren, deskundige docenten. 

INSCHRIJVEN:
Klik op de inschrijvingsknop bij deze training.  Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar voor deze training. Je krijgt binnen de 3 dagen een mailtje met een bevestiging. Eens ingeschreven vragen we je om binnen de week een voorschot te betalen van €180 om je inschrijving te bevestigen. Het resterende bedrag zal enkele maanden later opgevraagd worden. Wil je graag een factuur? Dat kan, stuur dan meteen je volledige facturatie gegevens mee. De facturen worden pas opgemaakt van zodra de TT begonnen is. Met het voorschot & het saldo bij elkaar geteld.
ANNULERINGSPROCEDURE:
Annuleer je zelf om eender welke reden: dan is er enkel terugbetaling mogelijk indien je plaats nog verder kan worden verkocht.  We rekenen dan wel een annulatie kost van €100 aan. Indien de datum van het opleidingsweekend wijzigt door overmacht, is dit geen reden tot terugbetaling. Uw krediet wordt dan bewaard voor één van onze volgende geplande data. 

BREATHWORK 25 UUR - Yoga alliance Certified 
Joachim Meire  
Datum:   1 - 2 februari & 15 - 16 maart 2025  
Lesuren :  Zaterdag & Zondag: 10:00 - 16:00 (1u middagpauze)
Prijs : €525 (incl BTW) (Je betaald enkel een voorschot van 250€ om je inschrijving te bevestigen)
Gesproken taal :
Nederlands (mogelijks Engels als er vraag naar is)

Locatie: Saja Yoga Loft, Schoonzichtlaan 43, 3020 Herent 

BREATHWORK: Een mix van traditionele (pranayama) en moderne ademhalingsoefeningen. De impact van de oefeningen voel je meteen en hebben een biochemische, biomechanische en psychologische invloed op lichaam en geest. 

Breathwork bevordert slaap, emotionele welzijn, immuniteit, focus, performance en fysieke balans. Sommigen ervaren ook een diepgaande spirituele ervaring tijdens het ademwerk. 

Breathwork biedt een toolbox van ademhalingsoefeningen die je overal en ten alle tijde kan doen bij stress, angst of wanneer er nood is aan een mentale shift of performance enhancement.

METACOGNITIE: Verkeerd ademhalen, oorzaak van vele fysieke en mentale gezondheidsproblemen, is meestal een aangeleerd patroon. De technieken van metacognitie vormen een belangrijke tool om het patroon van een verkeerde ademhaling te doorbreken. Wetenschappelijk is er een directe link tussen ademhaling en onze aandachtscapaciteit. Metacognitie is het vermogen om bewust cognitieve processen (gedachten, emoties, gevoelens) te observeren, reguleren en aan te passen. Het bewust worden van functionele en disfunctionele patronen helpt om ons volledige potentieel aan te spreken en om succesvoller in het leven te staan. Bewust ademhalen en meditatie zijn belangrijke metacognitieve oefeningen van Breathwork om het autonome zenuwstelsel te biohacken waardoor chronische stress op termijn verdwijnt. De fysieke en mentale gezondheid en immuniteit krijgen zo een boost en is bevorderlijk voor een lang, gelukkig en gezond leven.

RESPIRATOIRE FITNESS: In Breathwork leer je specifieke oefeningen om de ademhalingsspieren te versoepelen en te versterken. Hierdoor ga je op termijn terug efficiënt en functioneel ademhalen zowel in rust als tijdens het sporten. Het verstevigen en stretchen van de primaire ademhalingspieren en posturale spieren helpen om sportprestaties te verhogen en om rugproblemen aan te pakken.

VOOR WIE? Deze cursus is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in ademwerk en pranayama, voor bewegingsdocenten uit elke discipline: yoga, fitness, CrossFit, Martial arts, maar ook voor diegenen die meditatie of lichaamswerk onderwijzen. Deze cursus geeft je een goed begrip van ademhaling, het mechanisme ervan, de anatomie van het herstelsysteem, het belang van een goede ademhaling en de wetenschap erachter. Je leert je BREATHWORK ook aan anderen te onderwijzen.

Goede Breathwork instructors zijn hard nodig.
Zo blijkt dat 80% van de bevolking verkeerd ademt of niet weet hoe ze hun ademhaling kunnen inzetten om kwalen te voorkomen of te helpen herstellen: stress, angst, slaapstoornissen, allergieën, astma, rugpijn en uithoudingsvermogen. Geruggesteund door de wetenschap ontwikkelde Joachim en Marcel een reeks ademhalingsoefeningen waarvan sommige teruggaan tot eeuwenoude yogatradities.
Als Breathwork intructor leer je in deze opleiding hoe je jezelf via adem kan trainen om je gezondheid te verbeteren. Groot voordeel: ademhalingsoefeningen kun je altijd en overal doen en de effecten zijn heel snel en duidelijk merkbaar!

TEACHER: Joachim is een internationaal erkende yogadocent en ademcoach. En toch heeft hij zelf ook gevoelige longen die hem ertoe noopten om zich te verdiepen in ademhalingstechnieken. Hij schreef eerder ‘Het No-nonsense Yoga boek’ en ‘Yoga met Evy’. Zijn recente boek ‘Adem’ is uitgegeven in april 2022. Geruggesteund door de wetenschap en een paramedische bachelor bestudeerde Joachim een reeks ademhalingsoefeningen waarvan sommige teruggaan tot eeuwenoude yogatradities. Stap voor stap legt hij in het boek uit hoe je jezelf via adem kan trainen om beter om te gaan met bepaalde gezondheidskwalen. Groot voordeel: ademhalingsoefeningen kan je altijd en overal doen en de effecten zijn heel snel en duidelijk merkbaar! Joachim geeft les vanuit een doorleefde ervaring, op een inspirerende manier en steeds met een vleugje humor.

CERTIFICATIE: Je krijgt een certificaat bij het afronden van je training.

INSCHRIJVING:
Klik op de inschrijvingsknop bij deze training en betaal je voorschot van 250€.  Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar voor deze training. Je krijgt binnen de 3 dagen een mailtje met een bevestiging en wat handige informatie om je eventueel voor te bereiden voor de traininig.  Het resterende bedrag zal enkele maanden later opgevraagd worden per mail. Wil je graag een factuur? Dat kan, stuur dan meteen je volledige facturatie gegevens op per mail. De voorschot facturen worden meteen opgemaakt .

ANNULERINGSPROCEDURE: 
Annuleer je zelf om eender welke reden: dan is er enkel terugbetaling mogelijk indien je plaats nog verder kan worden verkocht.  We rekenen dan wel een annulatie kost van €150 aan. Indien de datum van het opleidingsweekend wijzigt door overmacht, is dit geen reden tot terugbetaling. Uw krediet wordt dan bewaard voor één van onze volgende geplande data. 

50 UUR YIN YOGA TEACHER TRAINING
Karen Vanlangendonck
Datum: 28 - 29 - 30 maart & 25 - 26 - 27 april 2025
Lesuren: 09:30 – 17:30 (1u middagpauze)
Prijs : Vroegboekkorting tot en met 31 december 2024: €860 (incl BTW) - Prijs vanaf 1 januari 2025: €960 (incl BTW)(Je betaald enkel een voorschot van 360€ om je inschrijving te bevestigen)
Gesproken taal : Nederlands (mogelijks Engels als er vraag naar is)
Locatie: Saja Yoga Loft, Schoonzichtlaan 43, 3020 Herent

Na meer dan 20 jaar lesgeven en zelf student geweest te zijn bij de bekende Yin Master Myriam Wagner vond Karen het tijd om mijn kennis door te geven via een yoga docenten opleiding. Deze TT is ontstaan vanuit passie, ervaring, zin, discipline, het hoofd én vanuit het hart. De eerste twee edities verliepen zo succesvol dat Karen besliste deze trend verder te zetten en voor de Engelse versie hiervan met Saja Yoga Loft in zee te gaan. Het is een eer voor Saja Yoga dat Karen ook bij ons komt om haar wijsheden van yin & yoga te mogen doorgeven.

INHOUD: Walk your talk is de ondertitel van deze training. Want dat vind Karen zelf belangrijk. Leef wat je vertelt. Probeer zelf uit wat je in je lessen steekt. Stel je open naar je yogi’s met een eerlijke kwetsbaarheid. Inspireer ze door zelf yin te zijn. Naast uiteraard de balans met je yang.

Onderwerpen die in deze TT aan bod komen zijn:
– oorsprong & essentie van yin; yin & yang; bindweefsels & fasciae; basis anatomie; organen; meridianen; sequencing; zelfbewustzijn & yin; teaching of yin; muziek; business of yoga; meditatie, mantra & stem; ademhaling; alle yin poses met hun opties

Praktische info & certificatie: In totaal zijn er 42 contacturen verdeeld over 6 dagen. Je krijgt telkens 7u per dag les met een lunchpauze van 1u ertussen. Elke voormiddag- en namiddagblok begint met een yin yoga of een meditatie / ademles zodat je niet alleen vanuit de theorie leert begrijpen waar het om draait maar dat je ook kan voelen hoe deze yogastijl kan inwerken op jouw lichaam & geest. Vervolgens komen er telkens theoretische stukken afgewisseld met integratie oefeningen. Op de laatste dag krijg je de kans om 10 à 15 minuten les te geven aan de groep bij wijze van oefenmoment. Dit is een mooie kans om te voelen wat lesgeven voor een groep met je doet. Je krijgt na de TT opbouwende feedback van Karen hierop & tips om te groeien. Wil je liever niet meedoen met het oefenmoment? Geen probleem, we vragen je dan wel om je collega’s te steunen door alle lessen mee te volgen, ook hier kan je nog van leren. Iedereen krijgt een certificaat van deelname geldig voor 50u training.
We volgen deze TT samen, van het begin tot het einde. De bedoeling is dus dat je alle modules meedoet.

VOOR WIE? Iedereen is welkom. Met of zonder ervaring in lesgeven. Wel vragen we om op voorhand je yin yoga practice al te gaan leven met goeie regelmaat. Beoefen bij voorkeur minstens 2x per week yin yoga, gedurende 30 minuten of langer. Ga naar lessen, volg online lessen én doe je eigen practice thuis op de mat. Onderzoek wat yin met jouw lichaam & geest doet.

TEACHER: Karen is een internationaal geschoolde yoga teacher met ondertussen meer dan 1000 opleidingsuren die steeds blijft bijscholen om meer te ontdekken van de wondere wereld van yoga.

Ze begon 20 jaar geleden les te geven, waar ze eerst het fitness- en aerobic pad bewandelde en waar de richting na een tijd bijgestuurd werd naar yoga. In 2006 werd ze ziek en hoewel ze al een hele tijd yoga beoefende was dit pas het moment waarop ze de ware helende kracht van yoga ontdekte. Haar Ashtanga & Vinyasa beoefening van die periode maakten plaats voor meditatie, waar ze leerde loslaten.

Wanneer ze haar eerste Yin Yoga les volgde voelde ze dat dit exact was wat haar lichaam en geest op dat moment nodig hadden. Voor, tussen en na enkele zware operaties die ze onderging bleef ze bewust yoga beoefenen, op de manier die toen haalbaar was. Stap voor stap werd ze weer gezond en vandaag straalt Karen als een zon die schijnt op vele mensen die haar pad kruisen. Naast de vele lessen & workshops die ze geeft begeleidt ze ook regelmatig yogaretreats en -weekends, organiseert & host ze ook teacher trainingen. Samen met Sarah van Saja Yoga vindt ze het van groot belang dat iedereen die de training zal volgen een thuisgevoel ervaart. 

Haar grootste inspirators bij wie ze vele workshops & opleidingen volgde zijn: Mirjam Wagner, David Lurey, Sarah Powers, Katiza Satya, Lizzie Lasater, Meghan Currie, Paul van Hooydonck, Teune Van der Wildt en Elsie Matthyssens.

Karen’s manier van lesgeven is heel vloeiend, haar stem brengt je naar een diepere vorm van relaxatie, haar talks leiden je tot je diepste zelf. Bij haar voel je dat je goed genoeg bent & je leert stap voor stap te ademen door de uitdagingen van je eigen leven. Ze verwelkomt iedereen met een stralende glimlach en een open hart…

PRIJS: Vroegboekkorting tot en met 31 december 2024: €860 (incl BTW); Prijs vanaf 1 januari 2025: €960 (incl BTW)

INSCHRIJVING
Klik op de inschrijvingsknop bij deze training en betaal je voorschot van 360€.  Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar voor deze training. Je krijgt binnen de 3 dagen een mailtje met een bevestiging en wat handige informatie om je eventueel voor te bereiden voor de traininig.  Het resterende bedrag zal enkele maanden later opgevraagd worden per mail. Wil je graag een factuur? Dat kan, stuur dan meteen je volledige facturatie gegevens op per mail. De voorschot facturen worden meteen opgemaakt .
ANNULERINGSPROCEDURE:
Annuleer je zelf om eender welke reden: dan is er enkel terugbetaling mogelijk indien je plaats nog verder kan worden verkocht.  We rekenen dan wel een annulatie kost van €150 aan. Indien de datum van het opleidingsweekend wijzigt door overmacht, is dit geen reden tot terugbetaling. Uw krediet wordt dan bewaard voor één van onze volgende geplande data.