LESSENREEKS Saja Vinyasa Flow @Saja Yogaloft Herent
Sarah Jabloune
Datum:
Dinsdagen 16 -23 & 30 april 2024
Uur: 
20:00 – 21:00
Prijs:  
29€ (voor 3 opeenvolgende lessen) * Heb je nog 3 beurten over op je beurtenkaart en wil je deze graag opgebruiken voor deze lessenreeks? Dan kan dat. Mail ons even om dit in orde te brengen.
Gesproken: Nederlands & Engels

Dit is een lessenreeks bedoeld om wat dieper in te gaan op een bepaald onderwerp.
Deze lessenreeks bestaat uit 3 opeenvolgende dinsdagen:
16 - 23 - 30 april 2024
Je kan enkel inschrijven voor het geheel van 3 lessen en dit vóór de start op 16/4/24)

Een op Vinyasa gebaseerde krachtige flow met de nadruk op een correcte ademhaling. Een flow met creatieve gevarieerde houdingen waarin we onze spieren in verschillende richtingen bewegen, waardoor ze vanzelf flexibeler worden.

In deze lessenreeks versterken we het lichaam en kalmeren we de geest door te spelen met vloeiende zonnegroeten, sterke poses en de oceaanademhaling.

Tijdens de les worden verschillende alternatieven gegeven, alsook voldoende rustpauzes voor diegene die dat wensen, zodat beginners en gevorderden aan dezelfde les kunnen deelnemen.

Kortom een heerlijke les voor aan het einde van je dag!

SPECIAL CLASS Hatha Yoga with hands on adjustment @ Saja Yogaloft in Herent
Sarah Jabloune & Anna Gryzwa
Datum: 
Donderdag 18 april 2024
Uur:
19:30 – 21:00
Prijs:
Losse beurt, beurtenkaart, abonnement 
Gesproken:
Engels (& Nederlands)

Wil je je yoga practice naar een hoger niveau tillen? Of je nu een beginnende yogi bent die streeft naar optimale uitlijning in elke houding, een gevorderde beoefenaar die zijn praktijk wil verdiepen, of gewoon iemand die flexibiliteit wil vergroten? 

Sarah & Anna nodigen je uit voor deze bijzondere reis van lichaamsbewustzijn. Doe mee met onze Hatha-yogapraktijk met hands-on correcties. We beginnen met een korte introductie over uitlijning. Dit is een standaard Hatha-yogales gegeven door twee leraren. Gedurende de sessie ontvang je zachte en ondersteunende correcties (of vocale instructies) met persoonlijke begeleiding afgestemd op jouw niveau en flexibiliteit.

SPECIAL CLASS Yin Yoga XL @ Saja Yogaloft in Herent
Sarah Jabloune
Datum:
Woensdag 24 april - 15 mei 2024
Uur:
20:00 – 21:30
Prijs:
Losse beurt, beurtenkaart, abonnement 
Gesproken:
Nederlands & (Engels)

Kom genieten van deze speciale Yin Yoga XL met Sarah Jabloune.
Yoga XL biedt een extra lange Yin yoga les aan waarbij dieper wordt ingewerkt op de emotionele, mentale en fysieke lagen. 

Je blijft tijdens deze les ook langer in de houdingen met ademhalingsbewustzijn waardoor je in een meditatieve staat kan gaan en een diepe helende werking op de pezen, ligamenten & bindweefsel krijgt.
Hierdoor kan terug ruimte in het lichaam en hoofd ervaren worden.
Sarah begeleidt de les aan de hand van de principes/inzichten van Yoga & Breathwork waardoor er dieper gevoeld kan worden dan enkel het fysieke aspect en je de kans krijgt jezelf beter te leren kennen door innerlijk inzicht.
De les is toegankelijk voor iedereen wat die wat ontspanning kan gebruiken en bereid is om los te laten en naar binnen te keren.

WORKSHOP Exploring the 5 Prana Vayu's @ Saja Yogaloft Herent
Nele Van Poucke
Datum:
 Zaterdag 27 April 2024
Uur:
 9:30 – 12:00 
Prijs:
€39
Gesproken:
 Nederlands en/of (Engels)

THE MAGIC OF PRANA VINYASA

Het leven is continu in verandering, in beweging. Sommige dagen heb je meer rust nodig en sommige dagen wil je meer uitgedaagd worden. Prana Vinyasa helpt je die balans, die we van nature zoeken, te vinden. In deze creatieve dynamische stijl bewegen we in een ritmisch tempo door de diverse houdingen heen. Er is ruimte om jezelf uit te dagen, je fysieke en soms ook mentale grenzen op te zoeken waarbij respect voor jezelf en lichaam altijd het uitgangspunt is.

“Prana” ken je waarschijnlijk wel, het betekent levensenergie, maar hoe verspreidt die energie zich door je lichaam en wat is de impact op je fysieke en mentale lichaam? Deze levensenergie is altijd aanwezig en beweegt vrijelijk door je lichaam. Hier komen de Vayu's in beeld.

Vayu verwijst naar 'wind', 'adem' en 'levensenergie'. Volgens de yoga traditie zijn er vijf verschillende Vayu's. Deze Vayu's zijn verdeeld over verschillende delen van het lichaam en hebben diverse fysieke en subtiele effecten.

Wanneer deze vijf Vayu's harmonieus samenwerken, zorgen ze ervoor dat ons lichaam en onze geest gezond functioneren en in balans zijn. Zo kunnen we ons volledig krachtig voelen.

In de deze masterclass is het Nele haar bedoeling om je alle 5 vayu’s te laten voelen, om dan in je eigen practice of yogales toe te passen. Voor de mensen die interesse hebben om onze 21uur training  "Roots of Prana Vinyasa Yoga" te volgen met Nele bij ons in oktober 2024 is dit een goed voorsmaakje van wat zal komen in deze opleiding.

Wat mag je verwachten? Een creatieve flow, energiek en met een vleugje humor -  Kennis van 5 Vayu’s (Prana - Apana - Samana - Vyana - Udana) - Een kick ass playlist

De stijl: Prana Vinyasa Yoga

PRANA VINYASA FLOW®, ontwikkeld door Shiva Rea, Een stijl van yoga waarin je op het ritme van je ademhaling heel bewust en vloeiend beweegt tussen en in de diverse houdingen. We gaan uit van Prana, de onderliggende energie in je lichaam, die we laten stromen door gebruik te maken van de energie binnen de houding.

Wie is Nele? 

Als yogadocente heeft ze het unieke talent om perfect aan te voelen wat haar studenten nodig hebben. De ene keer neemt ze je mee tijdens een rustige en meditatieve flow, de volgende dag daagt ze je uit om spelenderwijs je grenzen op te zoeken én die vooral te respecteren. Als ze voelt dat de klas het aankan, wringt ze haar lichaam in uitdagende poses: een uitnodiging om vooral zélf ook te proberen en te spelen, want inspireren is haar levensmissie.

Haar stijl? Prana Vinyasa. De kneepjes van het vak leerde Nele van niemand minder dan Shiva Rea, die ze sinds 2010 regelmatig assisteert in India, Mexico, Santorini, Los Angeles en Londen. Vandaag blikt ze terug op meer dan 19 jaar ervaring én organiseert ze Yoga Opleidingen. Tijdens deze Nederlandstalige trainingen inspireert ze yogi’s om hun practice te verdiepen, en laat ze hen evolueren tot ervaren, deskundige docenten.

WORKSHOP Chakras @ Saja Yoga Studio Leuven
Rowan Gordon
Datum:
 Zondag 5 mei 2024
Uur:
 14:00 – 16:15 
Prijs:
 €29 * Heb je nog 3 beurten over op je beurtenkaart en wil je deze graag opgebruiken voor deze lessenreeks? Dan kan dat. Mail ons even om dit in orde te brengen.
Gesproken:
 Engels

Ga op een transformerende reis tijdens deze Chakra Workshop en dompel jezelf onder in deze yogapraktijk terwijl we de chakra's in het lichaam verkennen. Door een harmonieuze mix van actieve (yang) en passieve (yin) bewegingen zullen we onze focus naar elk individueel chakra kanaliseren, waardoor de energiebanen worden ontstoken die zich uitlijnen vanaf de basis van de wervelkolom tot aan de kruin van het hoofd.

In de oude taal van het Sanskriet symboliseert ‘chakra’ een draaiend wiel of schijf, die de dynamische stroom van energie door ons hele wezen vertegenwoordigt. Hoewel ze onzichtbaar zijn, bevatten deze energetische draaikolken, gevoed door de levenskracht die bekend staat als Prana, de sleutel tot onze vitaliteit en welzijn.

Ervaar de diepgaande effecten van gebalanceerde energie terwijl we ons verdiepen in praktijken die zijn ontworpen om te revitaliseren, verjongen en herstellen. Ontdek methoden om elk chakra te harmoniseren, of het nu gaat om het versterken van energie om stagnatie te overwinnen of het kalmeren van een overactieve toestand. Laten we samen naar binnen reizen en de subtiele stromingen van Prana manipuleren om onze geest, lichaam en ziel opnieuw op één lijn te brengen en te harmoniseren.

LESSENREEKS Hatha Basics @Saja Yogaloft Herent
Sarah Jabloune
Datum:
Dinsdagen 14 -21 & 28 mei 2024
Uur: 
20:00 – 21:15
Prijs:  
29€ (voor 3 opeenvolgende lessen) * Heb je nog 3 beurten over op je beurtenkaart en wil je deze graag opgebruiken voor deze lessenreeks? Dan kan dat. Mail ons even om dit in orde te brengen.
Gesproken: Nederlands & Engels

Dit is een lessenreeks bedoeld om wat dieper in te gaan op een bepaald onderwerp.

Deze lessenreeks bestaat uit 3 opeenvolgende dinsdagen.
Je kan enkel inschrijven voor het geheel van 3 lessen en dit een uur vóór de start op 14/5/24).

Tijdens deze lessenreeks kunnen zowel beginners als gevorderden hun uitdaging & verdieping vinden, door de verschillende opties die telkens aangereikt worden. We warmen ons op met de Surya Namasker reeks en bouwen dit op naargelang de lessenreeks. Na de opwarming gaan we over naar de asanas (=houdingen) Er wordt iets langer aangehouden tijdens de asanas, dieper ingegaan op de uitlijning en synchronisatie van de ademhaling.  Je leert je ademhaling te controleren en brengt je lichaam en geest samen. Kortom, het biedt je alle tools die je nodig hebt voor de practice van yoga.

SPECIAL CLASS Yin Yoga met Sound Therapy  @ Saja Yogaloft in Herent
Sarah Jabloune &  Anna Gryzwa
Datum:
Woensdag 5 juni 2024
Uur:
20:00 – 21:15
Prijs:
Losse beurt, beurtenkaart, abonnement 
Gesproken:
Engels

Sarah & Anna nodigen je uit om volledige ontspanning van lichaam en geest te ervaren. Deze les is een combinatie van Yin Yoga en een klankbadsessie. Sarah zal je begeleiden bij zachte Yin-stretch-asana's, waarbij deze houdingen voor een langere periode worden vastgehouden om de spierrek te intensiveren. Tegelijkertijd zal Anna je omhullen met de rustgevende klanken van kristallen en Tibetaanse kommen, wat diepgaande mentale ontspanning bevordert. Door zachte, langzame bewegingen, geleid door ademhaling en geluid, zullen we diep werken aan het openen op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau.Als je graag even alles losmaakt en op de "resetknop" duwt, is deze les perfect voor jou!

SPECIAL CLASS Stretch & Strength  @ Saja Yoga Studio in Leuven
Sarah Jabloune
Datum:
Donderdag 13 juni 2024
Uur:
19:00 – 20:00
Prijs:
Losse beurt, beurtenkaart, abonnement 
Gesproken:
Engels & Nederlands 

Heupen die vastzitten? Strakke hamstrings? Een stijve onderrug? Gespannen schouders?

Stretch & Strength is een gerichte methode voor mobiliteitstraining die eraan werkt om uw lichaam te openen. 

Het is een gerichte training voor je flexibiliteit. In deze lessen starten we met een opwarming en daarna focussen we ons op gerichte aangepaste diepe stretch houdingen met ademhalingstechnieken om het zenuwstelsel tot rust te brengen. Tussen de stretch houdingen komen actieve korte reset-krachthoudingen voor.

We hyper focussen ons op hamstrings, heupen, rug en schouders. Ons voornaamste doel is stress verlichten, flexibiliteit & mobiliteit vergoten.

Stretch training is tevens ook een zeer nuttige routine voor na het sporten & na actieve yoga. Een gerichte stretch routine verbeterd onevenwichtigheden en het vergroot je bewegingsbereik. Er worden verschillende opties aangereikt voor verschillende lichaamsbouwen. 

Wat zijn de resultaten?

Verbeterde houding: Een verkeerd uitgelijnd lichaam beweegt inefficiënt en is veel gevoeliger voor blessures. Gelukkig kunnen vele houdingen gecorrigeerd worden met gerichte (stretch) oefeningen.

Omgekeerde veroudering: Kan je opstaan van de vloer zonder je handen te gebruiken? Kan je comfortabel in kleermakerszit zitten? Kan je je vingers achter je rug ineenvlechten met gestrekte armen? Door gerichte stretch oefeningen kan je de mobiliteit van iemand die 10 jaar jonger is, terugwinnen. Je wordt weer mobieler, je beweegt beter pijnvrij en krijgt weer vertrouwen in je lichaam.

Verbeterde slaap: Spierkrampen, een slechte houding en slechte ademhaling kunnen aanzienlijk worden verminderd met de juiste stretch oefeningen in de avond.

Verminderd risico op letsel: Wanneer je gespannen en onevenwichtig bent, compenseert je lichaam. Dit kan leiden tot onder meer heupklachten, onderrug-, nek- en knieblessures. Geregeld goede stretch oefeningen zorgen voor een beter gebalanceerd lichaam en het risico op blessures vermindert.

Verminderde pijn, stress en spanning: Stress verandert je lichaamstaal, en wanneer die chronisch wordt, kunnen pijn en spanning zich manifesteren in triggerpoints in je lichaam. Gericht stretchen is misschien wel de beste remedie. Gewrichtspijn, spierpijn en krampen kunnen worden verminderd (en zelfs geëlimineerd) met intelligente stretch training.

Verbeterde bloedsomloop: Onderzoek toont aan dat een intelligente stretch routine de vaatverwijding in uw bloedvaten bevordert, de bloedsomloop verbetert en de gezondheid van de aangetaste weefsels verbetert. Deze flexibiliteitstraining ontgrendelt vastzittende gebieden en helpt op natuurlijke wijze de bloedsomloop van het hele lichaam te verbeteren.

Wat is nu het verschil met de lessen Yin Yoga? Yin yoga maakt ook gebruik van lange houdingen, passieve houdingen voor flexibiliteit, maar omvat geen 4:8-oefeningen, geen kracht houdingen en geen specifieke techieken om het zenuwstelsel tot rust te krijgen. Yin yoga omvat wel meridianen uit de traditionele Chinese geneeskunde en Stretch & Strength niet. 

Wat is Stretch & Strength wel/niet? 100% focus op mobiliteit - Langzaam, gericht en ongemakkelijk - Mentaal uitdagender dan fysiek - Gerichte mobiliteitstraining - Geen energiegeneeskunde, meridianen of chakra's - Geen meditatieles - Geen psychiatrie of revalidatie - Geen restauratieve les.

Mini Retreat Yoga Summer Fest @Saja Yoga Loft Herent
Sofie Otten 
Datum: 
Zaterdag 22 juni 2024
Uur: 
13:15 – 18:00
Prijs: 7
5€
Gesproken: 
Nederlands (&Engels)

Vier het begin van de zomer met ons tijdens het "Yoga Summer Fest!  Op 22 juni, één dag na de internationale dag van de yoga, en de langste dag van het jaar, organiseren we een mini retreat, een halve dag vol yoga en plezier.

We beginnen met een flowende Hatha yogales om helemaal uit je hoofd en in je lijf te komen.

Dan volgt een Yoga Nidra, waarbij je diep kunt ontspannen en tot rust kunt komen.

Na een korte pauze is het tijd voor een wandeling in Bertembos, dat vlakbij The Loft gelegen is. We genieten er met alle zintuigen en met onze volle aandacht van de natuur.

Afsluiten doen we met een rustgevende yin yogales, ideaal om dat laatste beetje spanning en stress los te laten en je weer helemaal op te laden, klaar voor de zomer!

Mis dit unieke zomerevenement niet en reserveer snel je plek voor het "Yoga Summer Fest”.

Half Day Yoga RETREAT @ Saja Yogaloft Herent
Sarah Jabloune
Datum: 
Zaterdag 7 september 2024
Uur: 
13:15 – 17:30
Prijs: 
65€
Gesproken: 
Engels & Nederlands

Sarah kijkt er naar uit om jullie onder te dompelen in een dag Yoga met Pranayama, meditatie, zonnegroeten, asana experience, ontspannende Yin en Nidra met tussendoor wat gebabbel gecombineerd met thee en lekker vers gebak, net zoals het er aan toe zou gaan op een retreat in het buitenland, maar dan in eigen studio en eigen bed.

Het wordt een kort gezellig en verrijkend half dagje, waarin je helemaal kan opladen!

Gedurende deze korte yogadag zal je ondervinden hoe je lichaam en geest op elkaar kan afstemmen, hoe je op een zachte manier je houdingen kan verdiepen, hoe je je gedachtengang tot rust kan brengen, hoe je contact kunt maken met jezelf door naar binnen te keren enerzijds & anderzijds je wilskracht kan vinden door de nodige uitdagingen, hoe je je adem kan synchroniseren/afstemmen op je geest & lichaam.

Doordat we verschillende waardevolle facetten van Yoga aan bod te laten komen, voel je je weer helemaal herboren na deze halve dag Yoga.

Hoe ziet zo'n dag eruit?

13:15 -13:30 Iedereen komt toe & Thee moment

13:30 -15:00 Opladen en genieten van Pranayama, Meditatie, Zonnegroeten, Asana experience (Hatha)

15:00 - 15:45 Pauze, Thee & Gebakje, Even bijpraten en reflecteren.

15:40 - 17:30 Loslaten en ontspannen Yin Yoga XL & Yoga Nidra

17:30 -17:40 Afronden van de dag

LESSENREEKS Pilates  @Saja Yoga Loft in Herent
Kata Izsaki
Datum: 
Nieuwe datum nog vast te leggen
Uur:
 19:30 – 20:30
 Prijs:
 €30 (voor 3 opeenvolgende lessen) * Heb je nog 3 beurten over op je beurtenkaart en wil je deze graag opgebruiken voor deze lessenreeks? Dan kan dat. Mail ons even om dit in orde te brengen.
Gesproken: 
Engels

Dit is een serie die bedoeld is om dieper in te gaan op een specifiek onderwerp.
Deze lessenreeks bestaat uit 3 aaneengesloten dinsdagen.
Inschrijven kan enkel voor het geheel van 3 lessen en dit vóór de start op 5/3)

Houd jij van een combinatie van kracht, stabiliteit en flexibiliteit?

Pilates is een combinatie van repetitieve oefeningen met weinig impact, uitgevoerd om kracht, stabiliteit en flexibiliteit te bevorderen. Pilates-oefeningen verbeteren het lichaam door spierinspanningen die afkomstig zijn uit de kern. De techniek stimuleert het lichaamsbewustzijn om dagelijkse bewegingen te ondersteunen die efficiënt en zacht zijn.

Voorstanders van Pilates prijzen de kernversterkende voordelen van de methode voor het verbeteren van de houding en het evenwicht. Pilates richt zich op de ‘krachtpatsers’, waaronder de bilspieren, heupen, bekkenbodem en onderrug. Net als bij yoga stimuleert de Pilates-methode een diepe, bewuste ademhaling.
Tijdens de 3 sessies duiken we wekelijks dieper in de oefeningen.
Ook vernieuwend voor de leerlingen die al eerder een lessenreeks Pilates volgden.