LESSENREEKS Yoga Nidra @Saja Yogaloft Herent
Sofie Otten
Datum:
Woensdagen 22 -29 november & 6 december 2023
Uur:
19:30 – 20:30
Prijs:  
29€ (voor 3 opeenvolgende lessen) * Heb je nog 3 beurten over op je beurtenkaart en wil je deze graag opgebruiken voor deze lessenreeks? Dan kan dat. Mail ons even om dit in orde te brengen.
Gesproken:
Nederlands (& Engels)

Dit is een lessenreeks bedoeld om wat dieper in te gaan op een bepaald onderwerp.
Deze lessenreeks bestaat uit 3 opeenvolgende woensdagen.
Je kan enkel inschrijven voor het geheel van 3 lessen en dit vóór de start op 22/11)

LES 1: VISUALISATIES - LES 2: CHAKRAS / ENERGIE CENTRA
LES 3: TEGENGESTELDE SENSATIES

Deze bijzondere yogavorm kan je in een diepe staat van ontspanning brengen. Letterlijk vertaald vanuit het Sanskriet, betekent Yoga ‘samenbrengen, verbinden’ en Nidra ‘slaap’. Het lijkt alsof je slaapt maar je bewustzijn is juist heel wakker en alert. Hierdoor kan je de diepere en meer subtiele lagen van je bewustzijn bereiken. Spanningen die je onbewust vasthoudt, en zich opstapelen in je lichaam, worden verwerkt en kunnen zo losgelaten worden. En dit heeft natuurlijk een positief effect op je fysieke, mentale en emotionele gezondheid: een rustig en helder hoofd, betere concentratie, meer energie en creativiteit, …
Concreet is het een liggende relaxatie waarbij je begeleid wordt doorheen de verschillende fases van de ontspanning om tot een heel ontvankelijk staat van gewoon ZIJN te komen. Je blijft balanceren op de grens tussen slapen en wakker zijn. Een les die je sowieso deugd doet: ‘Don’t be relaxed about being relaxed’ ;-).

WORKSHOP Restorative Yoga @Saja Yogaloft Herent
Pascale Donner
Datum:
Zondag 3 december 2023
Uur:
14:00 – 17:00
Prijs:  
45€ of 5 beurten van je beurtenkaart
Gesproken:
Nederlands

Restorative yoga is de yoga van diepe rust.
Een yogavorm waarbij de nadruk ligt op ontspannen, ontprikkelen, verzachten & opladen.

Je lichaam wordt helemaal ondersteund en je voelt je volledig gedragen.
Door het comfort ontstaat een diep gevoel van ontspanning.

Deze yogastijl is niet zo zeer een fysieke uitdaging maar loslaten en jezelf overgeven aan kalmte, rust & volledige aanwezigheid kan veel uitdagender zijn.
Het gaat hier dus minder om ‘doen’ en meer om ‘zijn’. Om naar binnen te keren, lagen af te pellen en jezelf over te geven aan wie je écht bent.

Tijdens een workshop nemen we de tijd om te vertragen & langer in de houdingen te blijven.
Zo activeren we ons para-sympathisch zenuwstelsel. Het systeem dat ons lichaam & ons brein laat rusten, herstellen & verwerken.
Je gaat met een diep ontspannen gevoel weer naar huis.

Deze workshop is toegankelijk voor ieder lichaam.
Mensen met fysieke klachten, vermoeidheid of burn-out, … hebben hier alle baat bij.Ik kwam toevallig met yoga in contact omdat ik een vriendin plezier wilde doen. Ik ging met haar mee naar een yogales en was, tot mijn eigen grote verbazing, onmiddellijk verkocht!
Pascale begon met power yoga & evolueerde met de tijd naar meer rustige yoga, maar probeerde eerst alles daar tussenin.
Naast haar eigen dagelijkse ochtendpractice geeft ze ook yogales & yogaworkshops.
Ze geeft voornamelijk yin yoga, restorative yoga & zachte flows, in al hun vormen en soms in combinatie met elkaar.
Haar motto is ‘blijf bewegen voor een soepel, flexibel, mobiel & krachtig lichaam, ongeacht je leeftijd en je lichaam.’

SPECIAL CLASS Soundbath @Saja Yogaloft Herent
Anna Grzywa
Datum::
 Woensdagen 13 december 2023
Uur:
 20:00 – 21:00 
Prijs
Losse beurt, beurtenkaart, abonnement  
Gesproken: 
English

Voor wie?
Voor absoluut iedereen die geluidsonderdompeling wil ervaren. Je hoeft geen ervaring te hebben.

Hoe gaan we het doen?
We beginnen met een rustige yoga-warming-up.
Het belangrijkste is dat u de meest comfortabele ligpositie vindt waar uw lichaam het komende uur van zal genieten. Wij bieden kussens, dekens, kussens, blokken en oogmaskers om u te helpen ontspannen en uzelf diep onder te dompelen in de geluidservaring. We worden omringd door een zachte geur van wierook en aromatische oliën en kaarsen.

Je wordt ongeveer 45 minuten ondergedompeld in het geluid van Tibetaanse schalen, kristallen schalen en bellen. Gedurende deze tijd is je enige taak om helemaal niets te doen, spanning los te laten, alle gedachten los te laten, je aandacht naar binnen te keren en volledig te duiken in ontspanning en contact met jezelf.

Wat is klankbad en hoe werkt het?
Geluidstrillingen kunnen de trilling van de cellen in ons lichaam rechtstreeks beïnvloeden. Trillingen kunnen door uw huid, weefsels, botten en zenuwstelsel reizen en uiteindelijk helemaal tot aan uw innerlijke cellen reiken! Deze stroom verbetert het ontspanningsproces. We schakelen het sympathische (“vecht-of-vlucht”) zenuwstelsel uit en schakelen over naar het parasympathische (“rust en verteer”) zenuwstelsel. We kunnen het zelfbewustzijn vergroten, gedachten kalmeren, spanning loslaten of zelfs een dieper meditatieproces ervaren.
Je kunt ook gewoon chillen - op je eigen manier - omringd door levendige tinten. Tijdens een klankbadsessie wordt u zachtjes ondergedompeld in de klanken van Tibetaanse klankschalen en kristallen klankschalen, met volledige lichaamsontspanning, maar wel binnen uw eigen gezellige comfortzone.

Het kan zijn dat u tijdens een sessie in slaap valt; dat is normaal en prima. Als je lichaam het nodig heeft, laat het dan zo zijn! Zelfs als je in slaap valt, luistert je onderbewustzijn en ervaart je lichaam nog steeds het trillingseffect. Niettemin raden wij u aan om te proberen ontspannen maar bewust te blijven, de indruk en het ontspanningsproces te verdiepen.

Wat het voor je lichaam doet?
Verschuiving van activiteit, angst naar stilte en kalmte modus. - Ontspan en laat los. - Verdiep de meditatiestaat. - Zorg voor mentale en emotionele bevrijding. -Breng de energiecentra van het lichaam weer in balans.

Als je nieuwsgierig bent om te ervaren hoe geluid door je lichaam reist is deze sessie iets voor jou.

Special Class Handstand @Saja Yoga Studio Leuven
Katrien Neyrinck
Datum:
Donderdag 7 - 14 & 28 december 2023
Uur:
18:45 – 20:00
Prijs:  
Losse beurt, beurtenkaart, abonnement  
Gesproken:
Nederlands & Engels (voornamelijk nederlands)

Drie dagen handstand, whoop whoop! Gedurende 3 lessen zal je handstand practice een enorme boost krijgen. Elke sessie zal anders zijn, maar telkens met het doel om je meer zelfzeker op je handen te doen voelen! Je hebt geen handstand ervaring nodig, maar enkele seconden op je handen kunnen staan tegen een muur is een plus. De lessen kunnen apart gevolgd worden, maar het is natuurlijk leuker om de volledige reeks te doen! 

7/12: basisprincipes  -   14/12: hoe kom je erin  -   28/12: hoe kom je eruit

SPECIAL CLASS Winter Flow @Saja Studio Leuven
Epsi Hapsari
Datum: 
Donderdag 21 december 2023
Uur: 
18:45 – 20:00
Prijs: 
Losse beurt, beurtenkaart, abonnement  
Gesproken: 
Engels

Winteryoga: omarm de kou, verlicht je innerlijke warmte.
Ga vlot de winter in, want onze klas nodigt je uit om de sereniteit van het seizoen te omarmen.
In onze warme, uitnodigende studio vind je troost tegen de kou en dompel je onder in een praktijk die de schoonheid van de winter omarmt.
We zullen een sterke maar bewuste stroom verkennen, die je door dynamische houdingen leidt die de energie en warmte van je lichaam doen ontwaken. Naarmate de sessie vordert, gaan we naadloos over naar kalmerende, herstellende houdingen. Ondergedompeld in een gevoel van rust, zullen we samen diepe ontspanning vinden, waarbij we uw innerlijke balans op één lijn brengen met de serene schoonheid van de winter.

SPECIAL CLASS Post Holiday Yoga (A sequence for your spine health) @Saja Studio Leuven
Epsi Hapsari
Datum: 
Donderdag 11 januari 2023
Uur: 
18:45 – 20:00
Prijs: 
Losse beurt, beurtenkaart, abonnement  
Gesproken: 
Engels

Een les voor een gezonde rug

.

LESSENREEKS Saja Flow Yoga @Saja Yogaloft in Herent
Sarah Jabloune
Datum: 
Dinsdag 16 - 23 & 30 januari 2024
Uur:
20:00 – 21:00
Prijs:
29€ (voor 3 opeenvolgende lessen) of 3 beurten van je beurtenkaart (Mail ons even om dit in orde te brengen.)
Gesproken:
Nederlands & Engels

Dit is een lessenreeks bedoeld om wat dieper in te gaan op een bepaald onderwerp.
Deze lessenreeks bestaat uit 3 opeenvolgende dinsdagen
Je kan enkel inschrijven voor het geheel van 3 lessen en dit vóór de start op 16/1/24

Een op Vinyasa gebaseerde krachtige flow met de nadruk op een correcte ademhaling. Een flow met creatieve gevarieerde houdingen waarin we onze spieren in verschillende richtingen bewegen, waardoor ze vanzelf flexibeler worden.

In deze lessenreeks versterken we het lichaam en kalmeren we de geest door te spelen met vloeiende zonnegroeten, sterke poses en de oceaanademhaling.

Tijdens de les worden verschillende alternatieven gegeven, alsook voldoende rustpauzes voor diegene die dat wensen, zodat beginners en gevorderden aan dezelfde les kunnen deelnemen.

Kortom een heerlijke les voor aan het einde van je dag!

SPECIAL CLASS Introductie tot meditatie @Saja Studio Leuven
Daniel Rottiers
Datum: 
Donderdag 18 januari 2023 & 22 februari
Uur: 
18:45 – 20:00
Prijs: 
Losse beurt, beurtenkaart, abonnement  
Gesproken:
Nederlands & Engels

Wil je graag beter kunnen loslaten in je hoofd en je geest tot rust brengen ? Dan is deze speciale meditatieles iets voor jou!
In deze sessie genereren we rust in de geest en geven we ons over aan meta-fysische nieuwsgierigheid door connectie te zoeken tussen onszelf en onze existentiële energie. We maken de reis van materie naar energetische bewustwording. De sessie bestaat uit korte uitleg, feedback en meditatiemomenten. Breng gerust je meditatiekussen mee.

SPECIAL CLASS Fascial Yoga @Saja Studio LeuvenChantal BruggemannDatum: Donderdag 25 januari 2023Uur: 18:45 – 20:00Prijs: Losse beurt, beurtenkaart, abonnement  Gesproken: Engels
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name <<Hoofdaccent","parent":-1}},"gradients":[]}," paletten" :[{"name"Standaardpalet", "value":{"colors":{"62516":{"val":var(--tcb-skin-color-0)"}}, "verlopen":[] }}]}__CONFIG_kleurenpalet__
INSCHRIJVEN

Yoga heeft veel voordelen voor de gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Fysieke houdingen zijn ontworpen om kracht en flexibiliteit te vergroten, wat leidt tot een prachtige harmonie. Voor de perfecte balans tussen beide moeten we het bindweefsel trainen, vooral het fasciale weefsel, om overstrekking of stijfheid te voorkomen. Het stabiliseert lichaamsstructuren, helpt bij de gewrichtsstabiliteit en zorgt ervoor dat alle elementen samenwerken.

Deze les richt zich op het activeren van fasciale weefsels en het verbeteren van de elasticiteit door yoga- en niet-yogahoudingen te integreren. Het is geschikt voor zowel beginners als gevorderde yogi*nis.

.

WORKSHOP Yoga & Slaap @Saja Yogaloft Herent
Karen Vanlangendonck & Kurt Hullenkremer
Datum:
Zondag 21 januari 2024
Uur:
9:30 – 12:30
Prijs:
49€ of 5 beurten van je beurtenkaart
Gesproken:
Nederlands

Yoga & slaap workshop

Een goede nachtrust is essentieel voor iedereen. Het heeft een grote invloed op je gezondheid en dagelijkse prestaties. Het is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl, net zoals voeding en beweging. Tijdens het slapen, herstelt je lichaam en je geest. Het gebrek aan slaap is een wereldwijd probleem wat voornamelijk te wijten is aan alle snelle veranderingen in onze stressvolle maatschappij. Social media is daar een voorbeeld van. Maar ook de steeds hogere verwachtingen om beter te presteren en meer te doen in minder tijd.

Goed slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend, één op de vier personen in België slaapt slecht. Dat uit zich in moeilijk kunnen inslapen, in het midden van de nacht wakker worden, te vroeg wakker worden of niet diep in slaap geraken. Het goede nieuws is dat we zelf ongelofelijk veel kunnen doen om onze slaapkwaliteit naar een hoger niveau te tillen met als gevolg veel meer energie, een sterker immuunsysteem, betere concentratie, een stralende huid, minder kans op ontstekingen, goede hormoonhuishouding, verbetering van sportprestaties,…

Wat kan je verwachten van deze workshop?

Kurt Hullenkremer, gecertificeerd personal slaapcoach, neemt je mee in een interactieve lezing over slaap. Hij reikt je enkele tools aan die je alvast op weg helpen naar die betere slaap. Karen Vanlangendonck, gecertificeerd yoga docente, biedt je tijdens de lezing enkele pauze-yoga-momenten aan. In het laatste uur neemt ze je mee doorheen yoga-, meditatie-, & ademhalingsoefeningen die je kan toepassen tijdens een ochtend-, avond- of inslaapritueel. 

Je krijgt een hand-out mee waarin je tijdens de lezing notities kan maken over slaap. Alle praktische yoga-oefeningen staan er in afgebeeld & uitgelegd, zodat je thuis meteen aan de slag kan voor je betere slaap. 

Karen & Kurt bieden als koppel deze mooie blend van de slaap & yoga aan. 

LESSENREEKS Yin & Yoga Nidra @Saja Yogaloft Herent
Sarah Jabloune
Datum:
Dinsdagen 6 -20 & 27 februari 2024
Uur: 
20:00 – 21:15
Prijs:  
29€ (voor 3 opeenvolgende lessen) * Heb je nog 3 beurten over op je beurtenkaart en wil je deze graag opgebruiken voor deze lessenreeks? Dan kan dat. Mail ons even om dit in orde te brengen.
Gesproken: Nederlands & Engels

Dit is een lessenreeks bedoeld om wat dieper in te gaan op een bepaald onderwerp.
Deze lessenreeks bestaat uit 3 opeenvolgende dinsdagen.
Je kan enkel inschrijven voor het geheel van 3 lessen en dit vóór de start op 6/2/24)

Half Day Yoga RETREAT @ Saja Yogaloft Herent
Sarah Jabloune
Datum: 
Zaterdag 9 maart 2024
Uur: 
13:15 – 17:30
Prijs: 
65€
Gesproken: 
Engels & Nederlands

Sarah kijkt er naar uit om jullie onder te dompelen in een dag Yoga met Pranayama, meditatie, zonnegroeten, asana experience, ontspannende Yin en Nidra met tussendoor een diepgaand gesprek gecombineerd met thee en lekker vers gebak, net zoals het er aan toe zou gaan op een retreat in het buitenland, maar dan in eigen studio en eigen bed.

Dit weerhoudt ons uiteraard niet van er een gezellig en verrijkend dagje van te maken!

Gedurende deze yogadag zal je ondervinden hoe je lichaam en geest op elkaar kan afstemmen, hoe je op een zachte manier je houdingen kan verdiepen, hoe je je gedachtengang tot rust kan brengen, hoe je contact kunt maken met jezelf door naar binnen te keren enerzijds & anderzijds je wilskracht kan vinden door de nodige uitdagingen, hoe je je adem kan synchroniseren/afstemmen op je geest & lichaam.

Doordat we verschillende waardevolle facetten van Yoga aan bod te laten komen, voel je je weer helemaal herboren na deze dag Yoga.

Hoe ziet zo'n dag eruit?

13:15 -13:30 Iedereen komt toe & Thee moment

13:30 -15:00 Opladen en genieten van Pranayama, Meditatie, Zonnegroeten, Asana experience (Hatha)

15:00 - 15:45 Pauze, Thee & Gebak, Even bijpraten en reflecteren.

16:30 - 18:30 Loslaten en ontspannen YinYoga XL & Yoga Nidra

18:30 -18:40 Afronden van de dag

LESSENREEKS Pilates  @Saja Yoga Loft in Herent
Kata Izsaki
Datum: 
Dinsdagen 5-12-19 maart 2024
Uur:
 19:30 – 20:30
 Prijs:
 €29 (voor 3 opeenvolgende lessen) * Heb je nog 3 beurten over op je beurtenkaart en wil je deze graag opgebruiken voor deze lessenreeks? Dan kan dat. Mail ons even om dit in orde te brengen.
Gesproken: 
Engels

Dit is een serie die bedoeld is om dieper in te gaan op een specifiek onderwerp.
Deze lessenreeks bestaat uit 3 aaneengesloten dinsdagen.
Inschrijven kan enkel voor het geheel van 3 lessen en dit vóór de start op 5/3)

Houd jij van een combinatie van kracht, stabiliteit en flexibiliteit?

Pilates is een combinatie van repetitieve oefeningen met weinig impact, uitgevoerd om kracht, stabiliteit en flexibiliteit te bevorderen. Pilates-oefeningen verbeteren het lichaam door spierinspanningen die afkomstig zijn uit de kern. De techniek stimuleert het lichaamsbewustzijn om dagelijkse bewegingen te ondersteunen die efficiënt en zacht zijn.

Voorstanders van Pilates prijzen de kernversterkende voordelen van de methode voor het verbeteren van de houding en het evenwicht. Pilates richt zich op de ‘krachtpatsers’, waaronder de bilspieren, heupen, bekkenbodem en onderrug. Net als bij yoga stimuleert de Pilates-methode een diepe, bewuste ademhaling.
Tijdens de 3 sessies duiken we wekelijks dieper in de oefeningen.
Ook vernieuwend voor de leerlingen die al eerder een lessenreeks Pilates volgden.

EVENT Yogis get together @ Saja Yogaloft Herent
Alle Saja Yoga Teachers
 Datum:
 Zaterdag 23 maart 2024
 Uur:
 13:30 - 15:30
 Prijs:
 Gratis
 Gesproken:
 Nederlands en Engels

Ondanks dat we yogi's zijn, zijn we altijd in de weer, toch? Voortdurend bezig met de drukte van het dagelijks leven en de uitdagingen die het met zich meebrengt. Hoe vaak haasten we ons niet naar yogaklassen na het werk, belast door huishoudelijke taken en talloze urgente "to-do's"? Gelukkig slagen we erin net op tijd te arriveren, nog voordat de eerste ademhalingsoefening wordt uitgelegd. Kom op, we hebben het allemaal weleens meegemaakt!

Hoe vaak heb je gewenst contact te maken met medeyogi's om je heen, alleen om te ontdekken dat de lessen net zijn begonnen? Hoe vaak heb je na de les willen bijpraten, alleen om te worden weggeroepen door andere dringende taken?

We nodigen je graag uit voor een speciaal evenement dat belooft een harmonieuze mix te zijn van verbinding, gesprekken en natuurlijk een kop warmte. Doe met ons mee voor een intieme bijeenkomst van yogi's en de Saja Yoga-leraren, waar we samenkomen om onze liefde voor yoga te delen en meer gemeenschap te creëren. Dit evenement biedt de kans om onze verbindingen, zowel op als naast de mat, te verdiepen en een gevoel van gemeenschap te bevorderen onder gelijkgestemden.

Geniet van wat thee en gebak terwijl je in contact komt met medeyogi's. Dit evenement gaat niet alleen over yoga; het gaat over het opbouwen van verbindingen, het delen van verhalen en het creëren van een ondersteunend netwerk binnen onze yogagemeenschap. We geloven dat de kracht van yoga verder reikt dan de fysieke praktijk, en door samen te komen, kunnen we onze gezamenlijke ervaring verrijken.

Dit evenement is gratis. Registreer je gratis, aangezien we beperkte plaatsen hebben. Voel je vrij om je favoriete mok mee te nemen voor een milieuvriendelijke touch of een taart als je wilt bakken ;-).

Of je nu al "onze student" bent en iedereen kent, of helemaal nieuw bent en ons "Saja yoga gang" wilt ontmoeten, je bent van harte welkom!

We zullen met open armen en open harten op je wachten voor elke yogadiscussie. We kijken ernaar uit om deze betekenisvolle en verfrissende tijd met je te delen.

SPECIAL CLASS Yin Yoga with Sound Therapy @ Saja Yogaloft in Herent
Sarah Jabloune & Anna Grzywa
Datum: 
Dinsdag 26 maart2024
Uur:
19:30 – 20:45
Prijs:
Losse beurt, beurtenkaart, abonnement 
Gesproken:
Nederlands & Engels

Sarah & Anna nodigen je uit om volledige ontspanning van lichaam en geest te ervaren. Deze les is een combinatie van Yin Yoga en een klankbadsessie. Sarah zal je begeleiden bij zachte Yin-stretch-asana's, waarbij deze houdingen voor een langere periode worden vastgehouden om de spierrek te intensiveren. Tegelijkertijd zal Anna je omhullen met de rustgevende klanken van kristallen en Tibetaanse kommen, wat diepgaande mentale ontspanning bevordert. Door zachte, langzame bewegingen, geleid door ademhaling en geluid, zullen we diep werken aan het openen op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau.Als je graag even alles losmaakt en op de "resetknop" duwt, is deze les perfect voor jou!

SPECIAL CLASS Hatha Yoga with hands on adjustment @ Saja Yogaloft in Herent
Sarah Jabloune & Anna Gryzwa
Datum: 
Donderdag 18 april 2024
Uur:
19:30 – 21:00
Prijs:
Losse beurt, beurtenkaart, abonnement 
Gesproken:
Engels (& Nederlands)

Wil je je yoga practice naar een hoger niveau tillen? Of je nu een beginnende yogi bent die streeft naar optimale uitlijning in elke houding, een gevorderde beoefenaar die zijn praktijk wil verdiepen, of gewoon iemand die flexibiliteit wil vergroten? 

Sarah & Anna nodigen je uit voor deze bijzondere reis van lichaamsbewustzijn. Doe mee met onze Hatha-yogapraktijk met hands-on correcties. We beginnen met een korte introductie over uitlijning. Dit is een standaard Hatha-yogales gegeven door twee leraren. Gedurende de sessie ontvang je zachte en ondersteunende correcties (of vocale instructies) met persoonlijke begeleiding afgestemd op jouw niveau en flexibiliteit.

 Correcties worden gegeven door beide leraren terwijl Sarah de standaard les leidt, om je te helpen je houding te verdiepen, je uitlijning te verbeteren en spanning los te laten.

We willen je verzekeren dat jouw comfort tijdens correcties onze prioriteit is. Daarom zullen we je lichaam niet duwen of forceren, maar eerder aanmoedigen tot verkenning met volledig respect voor de beperkingen van je lichaam, persoonlijke flexibiliteit, individueel comfort en voorkeuren.

We nodigen je uit om de volledige voordelen van elke houding te ervaren en plezier en schoonheid te vinden in de precisie van yogabeweging.

WORKSHOP Exploring the 5 Prana Vayu's @ Saja Yogaloft Herent
Nele Van Poucke
 Datum:
 Zaterdag 27 April 2024
 Uur:
 9:30 – 12:00 
 Prijs:
€39
 Gesproken:
 Nederlands en/of (Engels)

THE MAGIC THAT IS PRANA VINYASA

Het leven is continu in verandering, in beweging. Sommige dagen heb je meer rust nodig en sommige dagen wil je meer uitgedaagd worden. Prana VinyasaTM helpt je die balans, die we van nature zoeken, te vinden. In deze creatieve dynamische stijl bewegen we in een ritmisch tempo door de diverse houdingen heen. Er is ruimte om jezelf uit te dagen, je fysieke en soms ook mentale grenzen op te zoeken waarbij respect voor jezelf en lichaam altijd het uitgangspunt is.

“Prana” ken je waarschijnlijk wel, het betekent levensenergie, maar hoe verspreidt die energie zich door je lichaam en wat is de impact op je fysieke en mentale lichaam? Deze levensenergie is altijd aanwezig en beweegt vrijelijk door je lichaam. Hier komen de Vayu's in beeld.

Vayu verwijst naar 'wind', 'adem' en 'levensenergie'. Volgens de yoga traditie zijn er vijf verschillende Vayu's. Deze Vayu's zijn verdeeld over verschillende delen van het lichaam en hebben diverse fysieke en subtiele effecten.

Wanneer deze vijf Vayu's harmonieus samenwerken, zorgen ze ervoor dat ons lichaam en onze geest gezond functioneren en in balans zijn. Zo kunnen we ons volledig krachtig voelen.

In de deze masterclass is het Nele haar bedoeling om je alle 5 vayu’s te laten voelen, om dan in je eigen practice of yogales toe te passen. Voor de mensen die interesse hebben om onze 21uur training  "Roots of Prana Vinyasa Yoga" te volgen met Nele bij ons in oktober 2024 is dit een goed voorsmaakje van wat zal komen in deze opleiding.

Wat mag je verwachten? Een creatieve flow, energiek en met een vleugje humor -  Kennis van 5 Vayu’s (Prana - Apana - Samana - Vyana - Udana) - Een kick ass playlist

De stijl: Prana Vinyasa Yoga

PRANA VINYASA FLOW®, ontwikkeld door Shiva Rea, Een stijl van yoga waarin je op het ritme van je ademhaling heel bewust en vloeiend beweegt tussen en in de diverse houdingen. We gaan uit van Prana, de onderliggende energie in je lichaam, die we laten stromen door gebruik te maken van de energie binnen de houding.

Het leven is continu in verandering, in beweging. Sommige dagen heb je meer rust nodig en sommige dagen wil je meer uitgedaagd worden. Prana VinyasaTM helpt je die balans, die we van nature zoeken, te vinden. In deze creatieve dynamische stijl bewegen we in een ritmisch tempo door de diverse houdingen heen. Er is ruimte om jezelf uit te dagen, je fysieke en soms ook mentale grenzen op te zoeken waarbij respect voor jezelf en lichaam altijd het uitgangspunt is.

Wie is Nele? 

Als yogadocente heeft ze het unieke talent om perfect aan te voelen wat haar studenten nodig hebben. De ene keer neemt ze je mee tijdens een rustige en meditatieve flow, de volgende dag daagt ze je uit om spelenderwijs je grenzen op te zoeken én die vooral te respecteren. Als ze voelt dat de klas het aankan, wringt ze haar lichaam in uitdagende poses: een uitnodiging om vooral zélf ook te proberen en te spelen, want inspireren is haar levensmissie.

Haar stijl? Prana Vinyasa. De kneepjes van het vak leerde Nele van niemand minder dan Shiva Rea, die ze sinds 2010 regelmatig assisteert in India, Mexico, Santorini, Los Angeles en Londen. Vandaag blikt ze terug op meer dan 19 jaar ervaring én organiseert ze Yoga Opleidingen. Tijdens deze Nederlandstalige trainingen inspireert ze yogi’s om hun practice te verdiepen, en laat ze hen evolueren tot ervaren, deskundige docenten.