SPECIAL CLASS Introductie tot meditatie (Studio Leuven & Online)
Daniel Rottiers

Datum: Donderdag 31 augustus 2023
Uur: 18:30 – 20:00

Prijs:  Losse beurt, beurtenkaart, abonnement  
Gesproken: Nederlands &/of Engels

Inschrijving via lessenrooster

OPENDEUR WEEKEND  (Saja Yogaloft Herent)
Sarah Jabloune & Saja Teachers Team
Datum: Zaterdag 16 & Zondag 17 september 2023
Uur: 13:00 – 18:30

Prijs:  Free Special Classes all day long
Gesproken: Engels & Nederlands
Inschrijving via lessenrooster

Sarah & haar Teachers team kijken er naar uit om jullie te verwelkomen op de tweede Saja locatie en jullie tijdens het opendeurweekend te laten genieten van gratis Special Classes.
Saja Yoga Loft Herent is onze tweede locatie waar Yoga opleidingen, Workshops, Special Yoga Weekends en Speciale lessenreeksen doorgaan.
Het is een plek buiten de stad, te midden in een oase van rust.
Hier kan je terecht voor onze speciale Yoga of bewustzijnsbelevingen naast ons klassieke lessen aanbod bij Saja Yoga Studio in het hartje van Leuven.
In ons aanbod werken we nauw samen met andere professionele organisaties of leerkrachten.
Save alvast the date in je agenda! We zien jullie graag komen op onze nieuwe plek!
Schrijf je in via ons lessenrooster voor je gratis favoriete les op één van onze opendeurdagen! Plaatsen zijn beperkt, dus aarzel niet.
Ben je al ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Hou ook zeker onze nieuwsbrief per mailing in het oog!

One Day RETREAT @ the Yogaloft Herent
Sarah Jabloune
Datum: Zaterdag 23 september 2023
Uur: 13:00 – 18:30

Prijs:  86€ 
Gesproken: Engels & Nederlands
Inschrijving via lessenrooster

Sarah kijkt er naar uit om jullie onder te dompelen in een dag Yoga met Pranayama, meditatie, zonnegroeten, asana experience, ontspannende Yin en Nidra met tussendoor een diepgaand gesprek gecombineerd met thee en lekker vers gebak, net zoals het er aan toe zou gaan op een retreat in het buitenland, maar dan in eigen studio en eigen bed.
Dit weerhoudt ons uiteraard niet van er een gezellig en verrijkend dagje van te maken!
Gedurende deze yogadag zal je ondervinden hoe je lichaam en geest op elkaar kan afstemmen, hoe je op een zachte manier je houdingen kan verdiepen, hoe je je gedachtengang tot rust kan brengen, hoe je contact kunt maken met jezelf door naar binnen te keren enerzijds & anderzijds je wilskracht kan vinden door de nodige uitdagingen, hoe je je adem kan synchroniseren/afstemmen op je geest & lichaam.
Doordat we verschillende waardevolle facetten van Yoga aan bod te laten komen, voel je je weer helemaal herboren na deze dag Yoga.
Hoe ziet zo’n dag eruit?
13:00 -13:30 Iedereen komt toe & Thee moment
13:30 -15:30 Opladen en genieten van Pranayama, Meditatie, Zonnegroeten, Asana experience (Hatha)
15:30 – 16:30 Pauze, Thee & Gebak, Even bijpraten en reflecteren.
16:30 – 18:30 Loslaten en ontspannen YinYoga XL & Yoga Nidra
18:30 -18:40 Afronden van de dag

Soundbath @ the Yogaloft Herent
Anna Grzywa
Datum: Woensdag 4 oktober 2023
Uur: 20:00 – 21:00

Prijs: Losse beurt, beurtenkaart, abonnement  
Gesproken: Engels
Inschrijving via lessenrooster

Voor wie?
Voor absoluut iedereen die geluidsonderdompeling wil ervaren. Je hoeft geen ervaring te hebben.
Hoe gaan we het doen?
We beginnen met zachte yoga warm up.
Het belangrijkste zal zijn om de meest comfortabele ligpositie te vinden waar je lichaam het komende uur van zal genieten. We zorgen voor kussens, dekens, bolsters, blokken, oogmaskers om je te helpen ontspannen en diep onder te dompelen in de geluidservaring. We worden omringd door een zachte geur van wierook en aromatische oliën en kaarsen.
Je wordt ongeveer 45 minuten ondergedompeld in het geluid van Tibetaanse schalen, kristallen schalen en bellen. Gedurende deze tijd is je enige taak: helemaal niets doen, spanning loslaten, alle gedachten loslaten, je aandacht naar binnen richten en volledig in ontspanning duiken en contact maken met jezelf.
Wat mee te brengen:
We zijn voorzien van al het materiaal om je savasana te ondersteunen, maar als je liever in je favoriete deken gewikkeld wordt of op je favoriete kussen gaat liggen, neem die dan gerust mee.
Wat is Sound Bath en hoe werkt het?
Sound bath is een unie van wetenschap (kwantumfysica) en spiritualiteit.
Geluidstrillingen kunnen de trilling van de cellen in ons lichaam direct beïnvloeden. Trillingen kunnen via uw huid, weefsels, botten en zenuwstelsel reizen en uiteindelijk helemaal tot aan uw binnenste cellen reiken! Deze stroom verbetert het ontspanningsproces. We schakelen het sympathische (“vecht-of-vlucht”) zenuwstelsel uit en schakelen over op het para-sympathische (“rust en verteer”) zenuwstelsel. We kunnen het zelfbewustzijn vergroten, gedachten kalmeren, spanning loslaten of zelfs een dieper meditatieproces ervaren.
Je kunt ook gewoon chillen -op je eigen manier- omringd door vibrerende tonen. Tijdens een klankbad sessie word je zachtjes ondergedompeld in klanken van Tibetaanse klankschalen en kristallen klankschalen, met volledige lichaamsontspanningservaring, maar binnen je eigen gezellige comfortzone.
Het kan gebeuren dat je tijdens een sessie in slaap valt – dat is normaal en helemaal prima. Als je lichaam het nodig heeft, laat het dan zo zijn! Zelfs als je in slaap valt, luistert je onderbewustzijn en ervaart je lichaam nog steeds het trillingseffect. Desalniettemin raden we je aan om te proberen, ontspannen maar bewust te blijven, de indruk en het ontspanningsproces te verdiepen.
Wat het voor je lichaam doet?
Verschuiving van activiteit, angst naar stilte en kalmte modus.
Ontspan en laat los.
Verdiep de meditatiestaat.
Zorg voor mentale en emotionele bevrijding.
Breng de energiecentra van het lichaam weer in balans.
Als je nieuwsgierig bent om te ervaren hoe geluid door je lichaam reist
deze sessie is voor jou.
Deze zal plaatsvinden in Saja Yoga Loft Herent. Dit is onze tweede locatie buiten de stad, midden in een oase van rust.
Hier kan je naast ons klassieke lessen aanbod bij Saja Yoga Studio in hartje Leuven terecht voor lessenreeksen, workshops, trainingen en onze Special Yoga of Bewustzijnservaringen.

LESSENREEKS Yin met zachte bewegingen @ the Yogaloft Herent
Wim Beckx
Datum: Dinsdagen 10-17-24 oktober 2023
Uur: 19:30 – 20:45

Prijs:  29€ (voor 3 opeenvolgende lessen) 
Gesproken: Nederlands & Engels
Inschrijving via lessenrooster

Voor deze lessenreeks kan je enkel vóór of op 10 oktober inschrijven.
Dit is een lessenreeks bedoeld om wat dieper in te gaan op een bepaald onderwerp. Deze lessenreeks bestaat uit 3 opeenvolgende dinsdagen (10/10-17/10-24/10)
Je kan enkel inschrijven voor het geheel van 3 lessen.
Opgelet: Deze lessenreeks gaat door in de Saja Loft in Herent (tweede locatie van Saja Yoga)
* Heb je nog 3 beurten over op je beurtenkaart en wil je deze graag opgebruiken voor deze lessenreeks? Dan kan dat. Mail ons even om dit in orde te brengen.
In deze yin les gaan we eerst in de houdingen een paar zachte bewegingen brengen waardoor we proberen om de stagnerende energiestroom terug op gang te brengen en tegelijk de dieperliggende emotionele blokkades los te maken. Daarna laten we de stilte en rust toe zodat de energie de kans krijgt om doorheen heel het lichaam te stromen en we ruimte en openheid in de diepere weefsels van ons lichaam creëren en een dieper bewustzijn over onszelf verkrijgen.

LESSENREEKS Yoga Nidra @ the Yogaloft Herent
Sofie Otten
Datum: Woensdagen 22 -29 november & 6 december 2023
Uur: 20:00 – 21:00

Prijs:  29€ (voor 3 opeenvolgende lessen) 
Gesproken: Nederlands (& Engels)
Inschrijving via lessenrooster

Dit is een lessenreeks bedoeld om wat dieper in te gaan op een bepaald onderwerp.
Deze lessenreeks bestaat uit 3 opeenvolgende woensdagen (22/11-29/11-6/12)
Je kan enkel inschrijven voor het geheel van 3 lessen en dit vóór de start op 22/11)
LES 1: VISUALISATIES
LES 2: CHAKRAS / ENERGIE CENTRA
LES 3: TEGENGESTELDE SENSATIES
* Heb je nog 3 beurten over op je beurtenkaart en wil je deze graag opgebruiken voor deze lessenreeks? Dan kan dat. Mail ons even om dit in orde te brengen.
Deze bijzondere yogavorm kan je in een diepe staat van ontspanning brengen. Letterlijk vertaald vanuit het Sanskriet, betekent Yoga ‘samenbrengen, verbinden’ en Nidra ‘slaap’. Het lijkt alsof je slaapt maar je bewustzijn is juist heel wakker en alert. Hierdoor kan je de diepere en meer subtiele lagen van je bewustzijn bereiken. Spanningen die je onbewust vasthoudt, en zich opstapelen in je lichaam, worden verwerkt en kunnen zo losgelaten worden. En dit heeft natuurlijk een positief effect op je fysieke, mentale en emotionele gezondheid: een rustig en helder hoofd, betere concentratie, meer energie en creativiteit, …
Concreet is het een liggende relaxatie waarbij je begeleid wordt doorheen de verschillende fases van de ontspanning om tot een heel ontvankelijk staat van gewoon ZIJN te komen. Je blijft balanceren op de grens tussen slapen en wakker zijn. Een les die je sowieso deugd doet: ‘Don’t be relaxed about being relaxed’ ;-).
Dit gaat door in Saja Yoga Loft Herent. Dit is onze tweede locatie buiten de stad, te midden in een oase van rust.
Hier kan je terecht voor lessenreeksen, workshops, opleidingen en onze Special Yoga of bewustzijnsbelevingen naast ons klassieke lessen aanbod bij Saja Yoga Studio in het hartje van Leuven.

WORKSHOP Wim Hof Method FUNdamentals ( Saja YogaLoft Herent)
Dirk Janssen (gekend als Boempatat)
Datum: Zondag 26 november 2023
Uur: 13:00 – 18:15

Prijs:  119€ (Vroegboekkorting tot 15/9) – 129€ (Vanaf 16/9)
Gesproken: Engels & Nederlands (voornamelijk nederlands)
Inschrijving via lessenrooster
Inschrijving via lessenrooster

Ontdek je eigen kracht met ademhaling, koudetraining en mindset
Gedurende het grootste deel van onze evolutionaire geschiedenis hield een genadeloze natuurlijke omgeving ons lichaam en geest in een optimale natuurlijke staat: temperaturen onder het vriespunt, huilende winden en hongerige wolven hielden onze spieren en aderen soepel en onze geest scherp en helder.
Snel vooruit naar vandaag zien we dat slimme telefoons en computerschermen onze hersenen uitputten, terwijl de rest van ons lichaam lijkt weg te kwijnen en we op stoelen in warme kamers zitten.
Als gevolg hiervan staan onze natuurlijke afweermechanismen niet langer op scherp. We worden gemakkelijker ziek, we stressen, slapen slecht en worden wakker zonder focus of energie.
De Wim Hof Methode (WHM) kan hier mogelijk een antwoord op bieden en ons helpen om ons lichaam en geest in optimale natuurlijke staat te houden. Deze methode focust zich hiervoor op 3 belangrijke pijlers: ademhaling, koudetraining en mindset/inzet.
Door stimulatie van onze fysiologische processen kunnen we onze innerlijke kracht aanwakkeren, de balans tussen ons brein en lichaam herstellen/optimaliseren en veerkrachtig in het leven blijven staan.
Tijdens deze workshop maak op een praktische, en vooral speelse manier, kennis met de 3 fundamenten van de Wim Hof Methode. Je ontdekt hoe je ademhaling, blootstelling aan koude en mindset kan aanwenden om je lichaam en geest te optimaliseren en leert over de onderliggende fysiologie.
Onder begeleiding krijg je ook een onvergetelijke ervaring in een ijsbad
.

WAT KAN DE WHM JE (MOGELIJK) OPLEVEREN?
Beter stressbeheer
Grotere koude tolerantie
Sneller herstel
Verbeterde creativiteit
Sterker immuunsysteem
Meer energie
Beter slapen
Verhoogde focus en vastberadenheid
Verbeterde sportprestaties
Verhoogde wilskracht
VOOR WIE (NIET)?
Of je nu je mentale of fysieke prestaties wilt verbeteren, symptomen van een ziekte wilt verlichten, of gewoon nieuwsgierig, een Wim Hof Method Fundamentals – workshop biedt voor elk wat wils. Niets ‘moet’. Alle oefeningen zijn een uitnodiging. Je vertrekt vanuit je eigen baseline!
Deze workshop is in principe geschikt voor iedereen, maar vereist een goede basisgezondheid.
Tijdens de workshop staat de veiligheid van elke deelnemer steeds centraal. Alle oefeningen en uitdagingen zijn vrijblijvend: als deelnemer bepaal je zelf hoe ver je gaat. Het onderdeel koudetraining omvat oefeningen die doorgaan bij een temperatuur lager dan 20 graden. 
In een aantal uitzonderlijke gevallen is het echter beter om niet aan de koudetraining deel te nemen. Uit voorzorg adviseren we niet deel te nemen wanneer je zwanger bent of last hebt van epilepsie of Fenoneem van Raynaud type 2. Mensen met een cardiovasculaire aandoening of andere ernstige gezondheidsproblemen raadplegen voorafgaandelijk aan deelname best eerst hun huisarts.
BENODIGDHEDEN
Losse kledij om in te bewegen en te ademen, die best ook aangepast is aan de weersomstandigheden (laagjes).
Zwemkledij en handdoek voor het ijsbad (eventueel ook badslippers om je te isoleren van de koude grond) 
Eventueel een eigen yogamatje, dekentje en kussentje. 
Open mind, vertrouwen en vooral veel goesting!
BOEMPATATMAN
Boempatatman is het pseudoniem van Dirk Janssen. Als ervaren instructeur in de Wim Hof Methode, natuurcoach en bosbad-gids nam hij al heel wat mensen mee op pad. Mensen die moe zijn en hun energie terugzoeken, maar ook mensen die benieuwd zijn naar hun kracht en focus.
Verwacht geen escapisme, zweverige aanpak of vlucht uit de maatschappij. Hij toont je de kracht van de natuur als aanvulling op het leven van elke dag en reikt je handvaten die je door de ratrace heen loodsen.

WORKSHOP Restorative Yoga (Saja Yogaloft Herent)
Pascale Donner
Datum: Zondag 3 december 2023
Uur: 14:00 – 17:00

Prijs:  45€ 
Gesproken: Nederlands
Inschrijving via lessenrooster
Inschrijving via lessenrooster

Restorative yoga is de yoga van diepe rust.
Een yogavorm waarbij de nadruk ligt op ontspannen, ontprikkelen, verzachten & opladen.
Je lichaam wordt helemaal ondersteund en je voelt je volledig gedragen.
Door het comfort ontstaat een diep gevoel van ontspanning.
Deze yogastijl is niet zo zeer een fysieke uitdaging maar loslaten en jezelf overgeven aan kalmte, rust & volledige aanwezigheid kan veel uitdagender zijn.
Het gaat hier dus minder om ‘doen’ en meer om ‘zijn’. Om naar binnen te keren, lagen af te pellen en jezelf over te geven aan wie je écht bent.
Tijdens een workshop nemen we de tijd om te vertragen & langer in de houdingen te blijven.
Zo activeren we ons para-sympathisch zenuwstelsel. Het systeem dat ons lichaam & ons brein laat rusten, herstellen & verwerken.
Je gaat met een diep ontspannen gevoel weer naar huis.
Deze workshop is toegankelijk voor ieder lichaam.
Mensen met fysieke klachten, vermoeidheid of burn-out, … hebben hier alle baat bij.Ik kwam toevallig met yoga in contact omdat ik een vriendin plezier wilde doen. Ik ging met haar mee naar een yogales en was, tot mijn eigen grote verbazing, onmiddellijk verkocht!
Pascale begon met power yoga & evolueerde met de tijd naar meer rustige yoga, maar probeerde eerst alles daar tussenin.
Naast haar eigen dagelijkse ochtend practice geeft ze ook yogales & yogaworkshops.
Ze geeft voornamelijk yin yoga, restorative yoga & zachte flows, in al hun vormen en soms in combinatie met elkaar.
Haar motto is ‘blijf bewegen voor een soepel, flexibel, mobiel & krachtig lichaam, ongeacht je leeftijd en je lichaam