Workshops & Special Classes

Image
 • WORKSHOP Facial Yoga (Studio Leuven & Online)
  Chantal Brüggemann
  Datum: Donderdag 4 & 25 mei 2023
  Uur: 19:00 – 20:00

  Prijs:  Losse beurt, beurtenkaart, abonnement
  Gesproken: Engels

  Inschrijving via lessenrooster

Yoga has many health benefits both, mental and physical. Physical poses are designed to increase strength and flexibility leading to a beautiful harmony. For the perfect balance of both we need to train the connective tissues, mainly the fascial tissue preventing overstretching or stiffness. It stabilizes body structures, helps with joint stability and enables all elements to work together.

Two classes focus on activating fascial tissues and enhancing elasticity by integrating yoga and non-yoga poses will be given, each with a different focus:

4 May - focus spine

25 May - focus hips

Both classes are suitable for beginners as well as advanced yogi*nis and can also be booked separately.

Inschrijven
  Image
  • WORKSHOP Just breathe (Studio Leuven)
   Katrien Neyrinck
   Datum: Zondag 7 mei 2023
   Uur: 15:00 – 17:00

   Prijs:  35€
   Gesproken: Engels & Nederlands

   Inschrijving via lessenrooster

  Je ademhaling, iets wat je altijd bij jou hebt en waarmee zoveel mogelijk is! Ontdek in deze 2 uur durende workshop hoe je je adem bewust kan gebruiken tijdens yoga bewegingen en in specifieke ademhalingsoefeningen. Je adem is een fantastische tool die je kan inzetten om meer rust en balans te ervaren.Tevens helpt een bewuste ademhaling om meer aanwezig te kunnen zijn in je yoga practice of gewoon in het dagelijkse leven; om beter te verbinden met en bewuster te worden van je eigen lichaam... En nog zoveel meer! Laat je verbazen wat je ademhaling voor jou kan betekenen en ga nadien naar huis met al de nodige tools om hiermee aan de slag te gaan.
  Inschrijven
   Image
   • SPECIAL CLASS Yin Yang Yoga (Studio Leuven & Online)
    Katrien Neyrinck
    Datum: Donderdag 11 mei 2023
    Uur: 18:30 – 20:00

    Prijs:  Losse beurt, beurtenkaart, abonnement  
    Gesproken: Engels & Nederlands

    Inschrijving via lessenrooster

   Het beste van beide werelden! Katrien begeleid je door een yogales van 90 minuten waarin een actieve vinyasa sequence gecombineerd wordt met relaxerende yin houdingen. Een “volledige” yogales waarin kracht, beweging, stretch en relaxatie gecombineerd worden. Perfect om beide yoga stijlen te ontdekken of als je anderhalf uur lang ondergedompeld wil worden in “the full yoga experience”!

   Inschrijven
    Image
    • SPECIAL CLASS Introductie tot meditatie (Studio Leuven & Online)
     Daniel Rottiers

     Datum: Donderdag 18 mei & 1 juni 2023
     Uur: 19:00 – 20:00

     Prijs:  Losse beurt, beurtenkaart, abonnement  
     Gesproken: Nederlands &/of Engels

     Inschrijving via lessenrooster

    SPECIAL CLASS 1 (18/5) - Intro & Proloog In de eerste Special Class krijg je een beknopte historiek van meditatie sinds oudheid tot vandaag. We werken aan de 7-puntshouding om de ideale meditatiehouding te vinden. Vervolgens optimaliseren we onze ademhaling, begrijpen we de werking van de geest en duiken we in de mind training en de meditatie. We houden 3 sessies van 15 minuten waarbij elke sessie vertrekt van een andere vorm van meditatie.

    SPECIAL CLASS 2 (1/6) - Lichaam van de meditatie & Epiloog In deze Special Class wordt er minder gesproken en meer in stilte gemediteerd. Na een korte heropfrissing van de ideale houding, ademhaling en de focus van de geest, vatten we 3 sessies van elk 20 minuten aan en oefenen we richting de ‘absolute rust in ons hoofd’.* Deze lessen vereisen geen ervaring. Iedereen die wil starten met meditatie alsook de ervaren beoefenaars zijn welkom. Breng gerust je eigen meditatiekussen of bankje mee.

    Wie Is Daniel? De kracht van de geest is een rode draad, inspiratie en motivatie in Daniel’s leven. De connectie tussen geest en lichaam, ademhaling en hartcoherentie leggen de basis om in gelijkmoedigheid te vertoeven en die optimale balans zoekt hij voortdurend op. Geboren in België en katholiek opgevoed, groeit op jonge leeftijd de interesse in en aantrekking tot het Hindoeïsme. Na een wandeling via Islam en Jodendom, impersonalisme en andere spirituele ervaringen komt hij bij het Boeddhisme terecht. Vandaag is hij monnik met roots in voornoemde stromingen. Een rationeel pragmaticus die door de mentale sport van de meditatie geniet van eenvoudig leven, mededogen, universele liefde en existentieel geluk. Hij is lange afstandsloper en -fietser, houdt van koffie, en in zijn begeleide meditaties neemt hij de deelnemers mee in hun diepere bewustzijn. In zijn workshops wordt meditatie toegankelijk en behapbaar voor iedereen en motiveert hij om de innerlijke reis naar jezelf te aan te vangen of te vervolgen.

    Inschrijven
     Image
     • SPECIAL CLASS Handstand (Studio Leuven)
      Katrien Neyrinck
      Datum: Donderdag 8, 15, 22 & 29 juni 2023
      Uur: 19:00 – 20:00

      Prijs:  Losse beurt, beurtenkaart, abonnement  
      Gesproken: Engels & Nederlands

      Inschrijving via lessenrooster

     Vier dagen handstand, whoop whoop! Gedurende 4 wekelijkse lessen zal je handstand practice een enorme boost krijgen. Tijdens elke sessie vaneen uur focussen we op een ander aspect, maar telkens met het doel om je meer zelfzeker op je handen te doen voelen! Je hebt geen handstandervaring nodig, maar enkele seconden op je handen kunnen staan tegen een muur is een plus.  De lessen kunnen apart gevolgd worden, maar het is natuurlijk leuker om de hele maand te komen! 

     Les 1 (8 juni): Basics 

     Les 2 (15 juni): How to get out + straddle handstand 

     Les 3 (22 juni): Tuck handstand 

     Les 4 (29 juni): How to get in

     Inschrijven
      Image
      • OPENDEUR WEEKEND  (Saja Yogaloft Herent)
       Sarah Jabloune & Saja Teachers Team
       Datum: Zaterdag 16 & Zondag 17 september 2023
       Uur: 13:00 – 18:30

       Prijs:  Free Special Classes all day long
       Gesproken: Engels & Nederlands
       Inschrijving via lessenrooster

      Sarah & haar Teachers team kijken er naar uit om jullie te verwelkomen op de tweede Saja locatie en jullie tijdens het opendeurweekend te laten genieten van gratis Special Classes.

      Saja Yoga Loft Herent is onze tweede locatie waar Yoga opleidingen, Workshops, Special Yoga Weekends en Speciale lessenreeksen doorgaan.

      Het is een plek buiten de stad, te midden in een oase van rust.
      Hier kan je terecht voor onze speciale Yoga of bewustzijnsbelevingen naast ons klassieke lessen aanbod bij Saja Yoga Studio in het hartje van Leuven.
      In ons aanbod werken we nauw samen met andere professionele organisaties of leerkrachten.

      Save alvast the date in je agenda! We zien jullie graag komen op onze nieuwe plek!

      Hou ook zeker onze nieuwsbrief per mailing in het oog! Verdere info volgt later nog.

       Image
       • One Day RETREAT @ the Yogaloft Herent
        Sarah Jabloune
        Datum: Zaterdag 23 september 2023
        Uur: 13:00 – 18:30

        Prijs:  86€ 
        Gesproken: Engels & Nederlands
        Inschrijving via lessenrooster
        Inschrijving via lessenrooster

       Sarah kijkt er naar uit om jullie onder te dompelen in een dag Yoga met Pranayama, meditatie, zonnegroeten, asana experience, ontspannende Yin en Nidra met tussendoor een diepgaand gesprek gecombineerd met thee en lekker vers gebak, net zoals het er aan toe zou gaan op een retreat in het buitenland, maar dan in eigen studio en eigen bed.

       Dit weerhoudt ons uiteraard niet van er een gezellig en verrijkend dagje van te maken!

       Gedurende deze yogadag zal je ondervinden hoe je lichaam en geest op elkaar kan afstemmen, hoe je op een zachte manier je houdingen kan verdiepen, hoe je je gedachtengang tot rust kan brengen, hoe je contact kunt maken met jezelf door naar binnen te keren enerzijds & anderzijds je wilskracht kan vinden door de nodige uitdagingen, hoe je je adem kan synchroniseren/afstemmen op je geest & lichaam.

       Doordat we verschillende waardevolle facetten van Yoga aan bod te laten komen, voel je je weer helemaal herboren na deze dag Yoga.

       Hoe ziet zo'n dag eruit?

       13:00 -13:30 Iedereen komt toe & Thee moment

       13:30 -15:30 Opladen en genieten van Pranayama, Meditatie, Zonnegroeten, Asana experience (Hatha)

       15:30 - 16:30 Pauze, Thee & Gebak, Even bijpraten en reflecteren.

       16:30 - 18:30 Loslaten en ontspannen YinYoga XL & Yoga Nidra

       18:30 -18:40 Afronden van de dag

       Inschrijven
        Image
        • WORKSHOP Wim Hof Method FUNdamentals ( Saja YogaLoft Herent)
         Dirk Janssen (gekend als Boempatat)
         Datum: Zondag 26 november 2023
         Uur: 13:00 – 18:15

         Prijs:  119€ (Vroegboekkorting tot 15/9) - 129€ (Vanaf 16/9)
         Gesproken: Engels & Nederlands (voornamelijk nederlands)
         Inschrijving via lessenrooster
         Inschrijving via lessenrooster

        Ontdek je eigen kracht met ademhaling, koudetraining en mindset

        Gedurende het grootste deel van onze evolutionaire geschiedenis hield een genadeloze natuurlijke omgeving ons lichaam en geest in een optimale natuurlijke staat: temperaturen onder het vriespunt, huilende winden en hongerige wolven hielden onze spieren en aderen soepel en onze geest scherp en helder.

        Snel vooruit naar vandaag zien we dat slimme telefoons en computerschermen onze hersenen uitputten, terwijl de rest van ons lichaam lijkt weg te kwijnen en we op stoelen in warme kamers zitten.

        Als gevolg hiervan staan onze natuurlijke afweermechanismen niet langer op scherp. We worden gemakkelijker ziek, we stressen, slapen slecht en worden wakker zonder focus of energie.
        De Wim Hof Methode (WHM) kan hier mogelijk een antwoord op bieden en ons helpen om ons lichaam en geest in optimale natuurlijke staat te houden. Deze methode focust zich hiervoor op 3 belangrijke pijlers: ademhaling, koudetraining en mindset/inzet.

        Door stimulatie van onze fysiologische processen kunnen we onze innerlijke kracht aanwakkeren, de balans tussen ons brein en lichaam herstellen/optimaliseren en veerkrachtig in het leven blijven staan.

        Tijdens deze workshop maak op een praktische, en vooral speelse manier, kennis met de 3 fundamenten van de Wim Hof Methode. Je ontdekt hoe je ademhaling, blootstelling aan koude en mindset kan aanwenden om je lichaam en geest te optimaliseren en leert over de onderliggende fysiologie.

        Onder begeleiding krijg je ook een onvergetelijke ervaring in een ijsbad
.

        WAT KAN DE WHM JE (MOGELIJK) OPLEVEREN?
        Beter stressbeheer
        Grotere koude tolerantie
        Sneller herstel
        Verbeterde creativiteit
        Sterker immuunsysteem
        Meer energie
        Beter slapen
        Verhoogde focus en vastberadenheid
        Verbeterde sportprestaties
        Verhoogde wilskracht
        VOOR WIE (NIET)?

        Of je nu je mentale of fysieke prestaties wilt verbeteren, symptomen van een ziekte wilt verlichten, of gewoon nieuwsgierig, een Wim Hof Method Fundamentals - workshop biedt voor elk wat wils. Niets ‘moet’. Alle oefeningen zijn een uitnodiging. Je vertrekt vanuit je eigen baseline!

        Deze workshop is in principe geschikt voor iedereen, maar vereist een goede basisgezondheid.

        Tijdens de workshop staat de veiligheid van elke deelnemer steeds centraal. Alle oefeningen en uitdagingen zijn vrijblijvend: als deelnemer bepaal je zelf hoe ver je gaat. Het onderdeel koudetraining omvat oefeningen die doorgaan bij een temperatuur lager dan 20 graden. 
        In een aantal uitzonderlijke gevallen is het echter beter om niet aan de koudetraining deel te nemen. Uit voorzorg adviseren we niet deel te nemen wanneer je zwanger bent of last hebt van epilepsie of Fenoneem van Raynaud type 2. Mensen met een cardiovasculaire aandoening of andere ernstige gezondheidsproblemen raadplegen voorafgaandelijk aan deelname best eerst hun huisarts.
        BENODIGDHEDEN

        Losse kledij om in te bewegen en te ademen, die best ook aangepast is aan de weersomstandigheden (laagjes).
        Zwemkledij en handdoek voor het ijsbad (eventueel ook badslippers om je te isoleren van de koude grond) 
        Eventueel een eigen yogamatje, dekentje en kussentje. 
        Open mind, vertrouwen en vooral veel goesting!

        BOEMPATATMAN
        Boempatatman is het pseudoniem van Dirk Janssen. Als ervaren instructeur in de Wim Hof Methode, natuurcoach en bosbad-gids nam hij al heel wat mensen mee op pad. Mensen die moe zijn en hun energie terugzoeken, maar ook mensen die benieuwd zijn naar hun kracht en focus.
        Verwacht geen escapisme, zweverige aanpak of vlucht uit de maatschappij. Hij toont je de kracht van de natuur als aanvulling op het leven van elke dag en reikt je handvaten die je door de ratrace heen loodsen.

        Inschrijven
         Image
         • WORKSHOP Restorative Yoga (Saja Yogaloft Herent)
          Pascale Donner
          Datum: Zondag 3 december 2023
          Uur: 14:00 – 17:00

          Prijs:  45€ 
          Gesproken: Nederlands
          Inschrijving via lessenrooster
          Inschrijving via lessenrooster

         Restorative yoga is de yoga van diepe rust.
         Een yogavorm waarbij de nadruk ligt op ontspannen, ontprikkelen, verzachten & opladen.

         Je lichaam wordt helemaal ondersteund en je voelt je volledig gedragen.
         Door het comfort ontstaat een diep gevoel van ontspanning.

         Deze yogastijl is niet zo zeer een fysieke uitdaging maar loslaten en jezelf overgeven aan kalmte, rust & volledige aanwezigheid kan veel uitdagender zijn.
         Het gaat hier dus minder om ‘doen’ en meer om ‘zijn’. Om naar binnen te keren, lagen af te pellen en jezelf over te geven aan wie je écht bent.

         Tijdens een workshop nemen we de tijd om te vertragen & langer in de houdingen te blijven.
         Zo activeren we ons para-sympathisch zenuwstelsel. Het systeem dat ons lichaam & ons brein laat rusten, herstellen & verwerken.
         Je gaat met een diep ontspannen gevoel weer naar huis.

         Deze workshop is toegankelijk voor ieder lichaam.
         Mensen met fysieke klachten, vermoeidheid of burn-out, … hebben hier alle baat bij.Ik kwam toevallig met yoga in contact omdat ik een vriendin plezier wilde doen. Ik ging met haar mee naar een yogales en was, tot mijn eigen grote verbazing, onmiddellijk verkocht!
         Pascale begon met power yoga & evolueerde met de tijd naar meer rustige yoga, maar probeerde eerst alles daar tussenin.
         Naast haar eigen dagelijkse ochtend practice geeft ze ook yogales & yogaworkshops.
         Ze geeft voornamelijk yin yoga, restorative yoga & zachte flows, in al hun vormen en soms in combinatie met elkaar.
         Haar motto is ‘blijf bewegen voor een soepel, flexibel, mobiel & krachtig lichaam, ongeacht je leeftijd en je lichaam.’

         Inschrijven