Workshops & Special Classes

Image
 • WORKSHOP Free Your Hips
  (Alexander De Waele)
  Datum: Donderdag 23 april 2020 Uitgesteld naar een latere nog onbekende datum
  Uur: 20u15 – 22u15

  Price / Prijs: 25 euro of 2 stempels op je beurtenkaart
  Gesproken / spoken: Nederlands & Engels
  Inschrijving op voorhand nodig

Heb je ook vaak last van spanningen in je heupen of pijn in je onderrug? Ons lichaam is een fantastische machine die gemaakt is om te bewegen. Door onze leefgewoontes en de manier waarop we ons lichaam bewegen kan dit leiden tot stijve heupen. Na verloop van tijd kan ook het regelmatige zitten in stoelen leiden tot het verkorten van onze heupflexoren. Het verkorten van deze spieren maakt het moeilijk om het bekken te kantelen. Dit zorgt dan alweer voor een disbalans in de spieren en structuren boven en onder de heupen waardoor problemen met de knieën kunnen ontstaan, lage rugpijn en zelf schouder en nekpijn. Ook lopen en fietsen kan bijdragen tot stramme heupen door het herhaaldelijk belasten van deze heupflexoren. Het lichaam houdt ook emotionele spanning vast in onze heupen. Door die musculaire spanning los te maken, kunnen ook oude en onderdrukte emotionele spanningen log gemaakt worden zodat je je vrijer en lichter kunt voelen, zowel fysiek als mentaal. In deze 2 uur durende workshop gaan we aan de slag met yogaposes & stretch oefeningen om de heupen te openen. We werken vanuit verschillende hoeken rondom het bekken.
Inschrijven
  Image
  • WORKSHOP Yoga voor Beginners
   (Sarah Jabloune)
   Datum: Zondag 26 april 2020 Uitgesteld naar een latere nog onbekende datum
   Uur: 14u30 – 16u15

   Price / Prijs: 25 euro Gesproken: Nederlands Inschrijving op voorhand nodig

  Weet je niet met welke les te starten? Kom je reeds naar de yogales maar wil je beter meekunnen? Wil je de termen die de yogaleerkracht gebruikt goed kunnen volgen? Wil je beter begrijpen wat alle verschillende yogastijlen inhouden en waar je je aan kan verwachten als je naar een les komt? Na deze workshop kan je in de gewone lessen volgen zonder probleem. Je kent de basishoudingen en belangrijkste termen om in een yogales makkelijker mee te kunnen. Ook ideaal om eindelijk de stap te zetten naar yoga. En voor iedereen die de drempel hoog vindt om meteen in een les mee te doen.
  Inschrijven
   Image
   • WORKSHOP Sun Salutations & Stretch Relaxation
    (Sarah Jabloune)
    Datum: Donderdag 7 mei 2020 Uitgesteld naar een latere nog onbekende datum
    Uur: 20u15 – 21u15

    Prijs: 25 euro
    Gesproken: Nederlands & engels mix
    Inschrijving op voorhand nodig.

   Do you feel sometimes locked up in your own body? Do you suffer from tension in the body or do you experience restlessness in your mind? This extra long class will bring you back into balance and make you feel alive. We’ll start with 2 times 12 sun salutations, (don’t worry, you can take a rest whenever you need to in between), followed by some longer yin stretches and a relaxing yoga Nidra in Savasana. During the sun salutations students will learn by repetition how to get in the flow of the sequence and how to synchronize their breath to the movements. By repetition, we will create space, the body will open and the mind will calm down. After when we’re done with the salutations we’ll move into yin and experience the effects of bringing yin and Yang into balance. At the end we let go of all tensions and turn the senses inwards with yoga Nidra.
   Inschrijven
    Image
    • WORKSHOP Yin yoga XL & Yoga Nidra
     (Sarah Jabloune)
     Datum: Donderdag 4 juni 2020 Voorlopig uitgesteld naar een latere nog onbekende datum. TER VERVANGING ONLINE WORKSHOP OP 14 mei 2020
     Uur: 20u15 – 22u15

     Prijs: 25 euro of 2 stempels op je beurtenkaart
     Gesproken: Nederlands & Engels
     Inschrijving op voorhand nodig.

    Kom genieten van deze extra lange yin les gevolgd door een relaxerende yoga nidra. In deze extra lange Yin les wordt er dieper ingewerkt op de emotionele, mentale en fysieke lagen. Je blijft tijdens deze les ook langer in de houdingen waardoor je een diepe helende werking op de pezen, ligamenten en bindweefsel krijgt. De energiekanalen in je lichaam kunnen openen, waardoor ruimte in het lichaam en de geest ervaren wordt . Sarah begeleid de les aan de hand van de principes/inzichten van yoga waardoor er dieper gevoeld kan worden dan enkel het fysieke aspect en je de kans krijgt jezelf beter te leren kennen door innerlijk inzicht. Om deze ontspanning nog bewuster en totaal te maken sluiten we deze les af met een Nog Nidra, waarbij je geen enkele fysieke inspanning hoeft te doen en gewoon lekker in Shavasana kan blijven liggen. Op die manier komt je geest helemaal tot rust en worden alle fysieke spanningen los gelaten na een heerlijke yin sessie. Yoga Nidra is een krachtige techniek waarbij je leert om bewust te ontspannen. Het wordt gebruikt om het onderbewustzijn te zuiveren. Het is een systematische methode van complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning. Het is een soort van dynamische slaap. In yoga nidra wordt er een staat van ontspanning bereikt door in zichzelf te keren, weg van de externe invloeden. De workshop is toegankelijk voor iedereen die bereid is om los te laten en naar binnen te keren.
    Inschrijven